In de cardio-afdeling van fitness NRG in Kapellen geldt een duidelijjk circulatieplan. Manager Sibo Sammels demonstreert hoe vanaf donderdagmiddag de klanten terug kunnen sporten.
Volledig scherm
In de cardio-afdeling van fitness NRG in Kapellen geldt een duidelijjk circulatieplan. Manager Sibo Sammels demonstreert hoe vanaf donderdagmiddag de klanten terug kunnen sporten. © Klaas De Scheirder

Strenge Antwerpse corona-aanpak blijft, fitnesscentra mogen wel weer open en sporten tot 18 jaar versoepeld

Er verandert voorlopig niets aan de avondklok en het dragen van een mondmasker in de hele provincie Antwerpen. Ook evenementen blijven verboden. Alleen clubs mogen hun jeugdploegen tot 18 jaar weer laten sporten en de fitnesszalen mogen onder strengere voorwaarden terug open. 

  1. Daling van aantal besmettingen in Antwerpen op vrijdag 25 september

    Daling van aantal besmettin­gen in Antwerpen op vrijdag 25 september

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Antwerpen, op één dag 66 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 89. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 1664. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Antwerpen op 314 te liggen. Omdat Antwerpen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.