Schepen Annick De Ridder (N-VA) stelt deze maand het Strategisch Ruimteplan Antwerpen (SRA) voor op de gemeenteraad.
Volledig scherm
Schepen Annick De Ridder (N-VA) stelt deze maand het Strategisch Ruimteplan Antwerpen (SRA) voor op de gemeenteraad. © Tessa Kraan

Strategisch Ruimteplan Antwerpen uit de startblokken: “Meer groen en band met Schelde herstellen”

ANTWERPENHet Strategisch Ruimteplan voor Antwerpen is weer een stap verder. De nota vormt de basis voor de strategische visie op de Antwerpse stadsontwikkeling voor de komende decennia. “Een metropool op zakformaat, met een groenblauwe structuur, verbonden met de regio.”

 1. “Een appel is in straattaal een granaat... Die bedreiging was de druppel”: TikTokker Ramzan (22) praat voor het eerst over aanval op rapper Para Turk (27)
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Een appel is in straattaal een granaat... Die bedreiging was de druppel”: TikTokker Ramzan (22) praat voor het eerst over aanval op rapper Para Turk (27)

  “Ja, ik bood voor een vechtpartij met Para Turk. Maar ik bedoelde een legaal kickboksgevecht in een ring, geen straatgevecht met blote handen.” Ramzan (22) reageert voor het eerst op de feiten van dinsdagavond aan het Stuivenbergplein in Antwerpen, waarbij meerdere mannen de woning van rapper Para Turk (27) binnenvielen. Dat gebeurde na een uit de hand gelopen TikTok-ruzie. “Plots stak hij me met een scheermes in mijn gezicht”, zegt Ramzan. Para Turk reageert intussen op zijn beurt strijdvaardig in een nieuwe video.
 2. “Dood aan S.”: drugsmaffia viseert Antwerps koppel en ontvoert per vergissing onschuldige buurman
  PREMIUM
  Antwerpen/Wilrijk

  “Dood aan S.”: drugsmaf­fia viseert Antwerps koppel en ontvoert per vergissing onschuldi­ge buurman

  De Antwerpse politie heeft donderdagochtend rond 5 uur twee Nederlanders (20 en 25 jaar) gearresteerd die op het punt stonden een aanslag te plegen tegen een woning op de Boomsesteenweg in Wilrijk. De bewoner en zijn partner zijn sinds enkele weken aangeschoten wild in het drugsmilieu. Criminelen ontvoerden per vergissing zelfs een onschuldige buurman om hun verloren lading cocaïne te recupereren.