Schepen Annick De Ridder (N-VA) stelt deze maand het Strategisch Ruimteplan Antwerpen (SRA) voor op de gemeenteraad.
Volledig scherm
Schepen Annick De Ridder (N-VA) stelt deze maand het Strategisch Ruimteplan Antwerpen (SRA) voor op de gemeenteraad. © Tessa Kraan

Strategisch Ruimteplan Antwerpen uit de startblokken: “Meer groen en band met Schelde herstellen”

ANTWERPENHet Strategisch Ruimteplan voor Antwerpen is weer een stap verder. De nota vormt de basis voor de strategische visie op de Antwerpse stadsontwikkeling voor de komende decennia. “Een metropool op zakformaat, met een groenblauwe structuur, verbonden met de regio.”

 1. Antwerpen rondt morgen kaap van 10.000 prikken bij vijf- tot elfjarigen
  Antwerpen

  Antwerpen rondt morgen kaap van 10.000 prikken bij vijf- tot elfjarigen

  Het was alle hens aan dek in de Marmeren Zaal in de ZOO van Antwerpen vorig weekend: 6.776 kinderen van vijf tot elf jaar kregen daar hun eerste Pfizervaccin tegen het coronavirus. De stad Antwerpen, die instaat voor de regie van de vaccinaties voor kinderen, laat weten dat ouders nog steeds gretig ingaan op de verstuurde uitnodigingen: “Zaterdag ronden we de kaap van 10.000 prikken.” Dat is één vijfde van het totaal in de doelgroep.
 2. Expo Helden in Harnas sluit af met concert in Nottebohmzaal
  Antwerpen

  Expo Helden in Harnas sluit af met concert in Nottebohm­zaal

  Je laten onderdompelen in de wereld van ridders en muziek uit de zestiende eeuw, en dat in de prachtige setting van de Nottebohmzaal? Op vrijdag 21 januari sluit de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience de expo ‘Helden in harnas’ feestelijk af met een coronaproof concert van Graindelavoix. Het Antwerpse ensemble voert de muzikale bewerkingen uit van het ridderepos ‘Orlando Furioso’ door de Antwerpse polyfonist Jacquet de Berchem.