Het houten Walenschip Céphée uit de MAS-collectie ligt al sinds 1984 achter het Steen onder de kenmerkende afdaken op de Scheldekaaien.
Volledig scherm
Het houten Walenschip Céphée uit de MAS-collectie ligt al sinds 1984 achter het Steen onder de kenmerkende afdaken op de Scheldekaaien. © Van Dijck, Maarten

Storm van protest tegen opheffen van bescherming houten binnenschip op Antwerpse Scheldekaaien

AntwerpenEr zijn een 400-tal bezwaarschriften ingediend tegen de opheffing van de bescherming van de historische binnenschip Céphée dat op de Antwerpse Scheldekaaien ligt. Dat bevestigt het kabinet van burgemeester Bart De Wever. Omdat de kaaien worden heraangelegd, onderzoekt de stad nu een verhuis van de beschermde boot naar de Droogdokkensite.

  1. ‘Top Gun’-fans nemen plaats in echte F-16 naast Kinepolis Antwerpen: "Ik ben zowaar de Belgische Maverick, en het klopte gewoon”
    Antwerpen

    ‘Top Gun’-fans nemen plaats in echte F-16 naast Kinepolis Antwerpen: "Ik ben zowaar de Belgische Maverick, en het klopte gewoon”

    Vijf volle zalen in de Kinepolis, bijna 2.000 fans. Zoveel bezoekers lokte de sequel van de avant-première van ‘Top Gun: Maverick’ naar het cinemacomplex in Antwerpen dinsdagavond. En ze werden verrast. In samenwerking met de Belgische luchtmacht mochten ze een zitje nemen in een echt F-16-vliegtuig op de parking: “In Nederland komt ‘ie pas volgende week uit, maar zo lang konden we niet wachten.”