Vergis u niet: de naam van de nieuwe trams is wel degelijk 'Stadslijner'.
Volledig scherm
Vergis u niet: de naam van de nieuwe trams is wel degelijk 'Stadslijner'. © Klaas De Scheirder

Stokoude PCC-trams kunnen stilaan met pensioen: Antwerpen neemt gloednieuwe ‘Stadslijner’ in dienst

Antwerpen‘Stadslijner’, naar analogie met de ‘Zeelijner’ aan de kust. Dat is de naam van de gloednieuwe trams, waarvan in totaal 58 exemplaren naar Antwerpen komen. De eerste 24 trams zijn ondertussen geleverd én negen zijn helemaal klaar voor de dienst. Ze zijn vanmorgen feestelijk voorgesteld aan de stelplaats van De Lijn in Deurne.

 1. JEZ!-boot vaart door Vlaanderen. Laatste stop in Antwerpen: “3.219.191 euro ingezameld”

  JEZ!-boot vaart door Vlaanderen. Laatste stop in Antwerpen: “3.219.191 euro ingezameld”

  Met veel goesting om met jongeren uit heel Vlaanderen eens goed zot te doen, doopten Jessica en Aaron van het jongerencollectief de JEZ!-boot. Varend van Aalter naar Antwerpen maakt Qmusic een week lang radio, en zamelt onderweg centjes in om onze jeugd vooruit te helpen. De boot is ondertussen aangekomen op de laatste stop: Antwerpen. Hier genieten de jongeren voor de laatste keer van een JEZ!-feestje. En of er reden is om te feesten, er werd in het totaal 3.219.191 euro voor het goede doel ingezameld.
  Antwerpen
 2. Stad herschikt grondig haar loketwerking vanaf 31 maart: welke nieuwigheden zijn er en waar kun je vaker of beperkter terecht?
  PREMIUM

  Stad herschikt grondig haar loketwer­king vanaf 31 maart: welke nieuwighe­den zijn er en waar kun je vaker of beperkter terecht?

  De recente cyberaanval stak er nog een stokje voor, maar nu begint de stad er écht mee op vrijdag 31 maart: het ‘Loket op maat’. Samengevat: een verdere digitalisering van de loketwerking en een herschikking van de openingsuren. Maar hoe ziet dat er praktisch uit? “Hoe meer mensen ons digitaal aanbod gebruiken, hoe beter we de anderen ook nog aan een fysiek loket kunnen helpen”, zegt bevoegd schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA).
  Antwerpen