De mensen van KOCA en hun begeleiders hebben de hele dag gewerkt op het marktje.
Volledig scherm
De mensen van KOCA en hun begeleiders hebben de hele dag gewerkt op het marktje. © Klaas De Scheirder

“Stilzitten is niks voor mij, ik word daar ambetant van”: KOCA vzw helpt jongvolwassenen met autisme aan werk

ANTWERPENKansen creëren op de arbeidsmarkt. Dat is de missie van de werking ZuidAs binnen de groep Koninklijk Orthopedagogisch Centrum Antwerpen (KOCA). Zaterdagmiddag palmden tientallen jongvolwassenen met autisme de Fransenplaats in voor een gezellig buurtmarktje en jobbeurs. “Een droomjob heb ik niet, ik pak alles aan, laat me maar gewoon bezig zijn, of ik word onnozel.”

 1. Tom Lanoye hekelt extreemrechts geweld op herdenking vermoorde militanten op Operaplein: “Waarom eren we nu pas de helden van het verzet?”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Tom Lanoye hekelt extreem­rechts geweld op herdenking vermoorde militanten op Operaplein: “Waarom eren we nu pas de helden van het verzet?”

  In zijn typische stijl bracht topauteur Tom Lanoye (63) zaterdagnamiddag een hulde aan Albert Pot en Theo Grijp, twee jonge syndicalisten die in de nacht van 22 op 23 mei in 1936 vermoord werden door een verkiezingskandidaat van het extreemrechtse Realisme. Hun begrafenis werd een massademonstratie tegen het fascisme en zou tot de grootste staking ooit in ons land leiden. Voor Lanoye markeert de gedachtenis van de verzetsstrijders vandaag nog maar het begin: “Er lijkt eindelijk een ommeslag te komen in onze herdenkingstraditie.”
 2. Zo VeloVeilig is Antwerpen: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Antwerpen

  Zo VeloVeilig is Antwerpen: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Antwerpen hebben 1.170 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.