Steven Tuffin (47) zijn voorschotfactuur ging van 50 naar 500 euro en daar bovenop krijgt hij nog een eindafrekening van 1.300 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Tuffin (47) zijn voorschotfactuur ging van 50 naar 500 euro en daar bovenop krijgt hij nog een eindafrekening van 1.300 euro. © rv / rv

Stevens (47) energierekening ging plots van 50 naar 500 euro en krijgt er nu nog een factuur van 1.300 euro bovenop: “Ik denk dat de leverancier nog snel wil ‘cashen’ voor hij failliet draait”

ANTWERPENEerst gaat je voortschotfactuur voor gas en elektriciteit van 50 naar 500 (!) euro per maand en dan moet je nog eens 1.300 euro extra ophoesten aan het einde van het jaar. Steven Tuffin (47) is één van de gedupeerde klanten van Mega, de energieleverancier die net in het leven was geroepen om energiekosten te drúkken. “En ik gebruik geen of amper gas, misschien zit ik wel met een lek?”, lacht Steven groen.

  1. Omstreden Borealis-werf weer opgestart, Crevits belooft zes extra medewerkers voor begeleiding slachtoffers
    Antwerpen

    Omstreden Borealis-werf weer opgestart, Crevits belooft zes extra medewer­kers voor begelei­ding slachtof­fers

    Er wordt weer gebouwd aan de chemiefabriek van Borealis in de Antwerpse haven, na twee maanden stilstand. Het bedrijf gaat opnieuw in zee met de Franse aannemer Ponticelli. Opvallend: over de van mensenhandel beschuldigde Italiaanse aannemer Irem (dat nochtans eerder in een ‘joint venture’ met Ponticelli werkte) wordt met geen woord gerept. Ondertussen is er goed nieuws voor de slachtoffers: de Vlaams regering belooft zes extra medewerkers, met het oog op hun begeleiding.