In opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer start een aannemer vanaf 29 mei met de vernieuwing van de leuningen en randbalken van de Stenenbrug (N116)
Volledig scherm
In opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer start een aannemer vanaf 29 mei met de vernieuwing van de leuningen en randbalken van de Stenenbrug (N116) © Klaas De Scheirder

Stenenbrug krijgt nieuwe leuningen, beperkte hinder voor verkeer

In opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer start een aannemer vanaf 29 mei met de vernieuwing van de leuningen en randbalken van de Stenenbrug (N116). Dat is de brug over de Ring van Antwerpen (R1) in Borgerhout. Tijdens de werken, die ongeveer een maand zullen duren, blijft er altijd verkeer over de brug mogelijk in beide richtingen.

De leuningen van de Stenenbrug zijn versleten en worden daarom vervangen door nieuwe exemplaren. Gelijktijdig met het vernieuwen van de leuningen worden ook de randbalken, dat zijn de betonnen sokkels van de leuningen, vernieuwd. De aannemer start met de klus vanaf 29 mei en zal per kant van de brug telkens twee weken bezig zijn. In totaal zullen de werken dus ongeveer een maand duren.

Blijft open

Het auto- en tramverkeer op de Stenenbrug zal tijdens de werken geen hinder ondervinden. Ook voetgangers en fietsers kunnen steeds over de brug, maar moeten in beide richtingen over één zijde passeren. Het fiets- en voetpad langs de kant van de werken wordt ingenomen als werfzone. De aannemer start eerst op de zuidelijke brughelft, daarna volgt de noordelijke helft. Op de Stenenbrug worden tijdens de werken tijdelijke vervangleuningen voorzien. Tijdens het plaatsen en het wegnemen van de vervangleuningen is er beperkte hinder voor het verkeer op de Ring. ’s Nachts worden dan één of meerdere rijstroken afgesloten gedurende enkele uren. Ook het Ringfietspad onder de brug is dan tijdelijk onderbroken.

De leuning is versleten
Volledig scherm
De leuning is versleten © Klaas De Scheirder
De leuningen en randbalken zijn aan vernieuwing toe
Volledig scherm
De leuningen en randbalken zijn aan vernieuwing toe © Klaas De Scheirder
  1. Antwerpse drugshandel wordt beheerst door Marokkaanse clans: “Net de film 'Patser' in het echt”
    PREMIUM

    Antwerpse drugshan­del wordt beheerst door Marokkaan­se clans: “Net de film 'Patser' in het echt”

    “De Nederlanders zijn de “bad guys” in mijn boek. Door hun uit de hand gelopen gedoogbeleid zit Antwerpen nu met vooral Marokkaanse drugsbendes opgezadeld. Nederland was zo naïef te denken dat alleen de hippies op hun balkon wietplantjes zouden kweken. De drugssyndicaten zijn in het gat van het gedoogbeleid gesprongen en hebben Antwerpse clans meegetrokken.” Tot die conclusie komt de Nederlandse antropoloog Teun Voeten na twee jaar onderzoek. Zijn boek “Drugs. Antwerpen in de greep van de Nederlandse drugssyndicaten” is vandaag voorgesteld.