Ringland wil dat er tegen 2030 niet slechts 1,6 kilometer noordelijke ring wordt overkapt (links), maar wel bijna driemaal zoveel (rechts). Onderaan de plannetjes herken je de Knoop Oost in Borgerhout. Wat in de huidige vergunning voor Oosterweel niet wordt overkapt, is rood.
Volledig scherm
Ringland wil dat er tegen 2030 niet slechts 1,6 kilometer noordelijke ring wordt overkapt (links), maar wel bijna driemaal zoveel (rechts). Onderaan de plannetjes herken je de Knoop Oost in Borgerhout. Wat in de huidige vergunning voor Oosterweel niet wordt overkapt, is rood. © Ringland (RV)

Steeds meer spanning in Toekomstverbond: “Drie knelpunten oplossen die volledige overkapping Oosterweelverbinding in de weg staan”

AntwerpenHet geduld van Ringland is bijna opgesoupeerd. De burgerbeweging wil uiterlijk tegen de zomer klaarheid over drie knelpunten in de Oosterweelverbinding die een nagenoeg volledige overkapping tegenhouden: een ontwerp van Knoop Oost in Borgerhout, het bannen van gevaarlijk transport van de Ring en een doorbraak voor de modal shift. “Toch denken we er nog niet aan om uit het Toekomstverbond te stappen”, zegt Peter Vermeulen (Ringland). “Want wat dan?”