Stan Van Samang speelt in september voor het eerst terug met volledige liveband.
Volledig scherm
Stan Van Samang speelt in september voor het eerst terug met volledige liveband. © Stad Poperinge

Stan Van Samang speelt voor het eerst sinds corona terug met volledige liveband: zomerfestival Het Veld pakt uit met Sportpaleis-vuller

ANTWERPENNa comedy, kindertheater, alternatieve concerten en feestjes pakt zomerfestival Het Veld nu ook uit met Vlaams populair en Sportpaleis-vullers. In augustus komt Soulsister met een aangepaste bezetting naar het festival en een maand later ook Stan Van Samang, voor het eerst sinds corona mét volledige liveband. “Iets waar de fans al zo lang naar uitkijken, en Stan en de zijnen ook.”

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 1. Geschiedenis van iconisch jeugdhuis Lintfabriek wordt vereeuwigd in boek: “We mogen blij zijn dat de buurman potdoof was”
  PREMIUM
  Kontich/Antwerpen

  Geschiede­nis van iconisch jeugdhuis Lintfa­briek wordt vereeuwigd in boek: “We mogen blij zijn dat de buurman potdoof was”

  Het Lintfabriek, van 1982 tot 2007 hét epicentrum van de alternatieve jongerencultuur uit onze regio, wordt vereeuwigd in een boek. Dat bevat, naast een heleboel onuitgegeven fotomateriaal, ook interviews met de jongeren van toen, zoals Peter Daems (49) en Katrijn Sermeus (48). Zij waren in de jaren ’90 enkele van de drijvende krachten van het iconische jeugdhuis. “We hielden drie à vier optredens per week in wat eigenlijk een gewoon rijhuis was. Dat zou je jezelf vandaag niet meer kunnen voorstellen.”
 2. Dronken fan biedt 50 euro voor gevangen drumstok van Black Box Revelation: voltreffer voor eerste concert in Het Veld
  PREMIUM
  WOMMELGEM

  Dronken fan biedt 50 euro voor gevangen drumstok van Black Box Revelation: voltreffer voor eerste concert in Het Veld

  Voor wie er nog aan twijfelt, het festivalseizoen is wel degelijk begonnen. Enkele honderden muziekliefhebbers bewogen zich donderdagavond naar een maisveld in - godbetert - Wommelgem voor wat voor velen het eerste concert was in een veel te lange tijd. Jan Paternoster en zijn Black Box Revelation hadden er duidelijk ook zin in: “We gaan ons toch gewoon allemaal in een karreke zuipen vanavond?”