Donderdagochtend brak een staking uit bij de productieploeg van raffinaderij ExxonMobil. Op de middag stond het personeel nog voor de poort.
Volledig scherm
Donderdagochtend brak een staking uit bij de productieploeg van raffinaderij ExxonMobil. Op de middag stond het personeel nog voor de poort. © RV

Staking bij ExxonMobil beëindigd: bedrijf gaat na conflict over opladen van speedpedelec duidelijke regels opstellen

Een elektrische fiets opladen op je werk? Het kan niet zomaar overal. Bij de Antwerpse raffinaderij ExxonMobil brak er donderdagochtend een staking uit. Aanleiding: een vermaning voor een syndicaal afgevaardigde van ACV BIE omdat hij zijn speedpedelec aan de stekker had gelegd. In de vroege namiddag kwamen directie en vakbonden tot een akkoord. De namiddagploeg is aan het werk gegaan.

  1. Moeder van voorzitter Vlaamse jeugdraad vrijgesproken voor bezit van 20 kg cocaïne, oom krijgt vier jaar cel: “Vreemd dat ze zich geen vragen heeft gesteld”

    Moeder van voorzitter Vlaamse jeugdraad vrijgespro­ken voor bezit van 20 kg cocaïne, oom krijgt vier jaar cel: “Vreemd dat ze zich geen vragen heeft gesteld”

    Mourad B., de oom van Amir Bachrouri voorzitter van de Vlaamse jeugdraad, is veroordeeld tot 4 jaar celstraf voor drugshandel. Hij had zijn voorraad van 20 kg cocaïne verstopt in de woning van Amir en zijn moeder Fatima in Antwerpen. Moeder Fatima stond mee terecht omdat zij volgens de aanklager moest geweten hebben dat er drugs in haar slaapkamer waren verstopt. De rechtbank gunt haar het voordeel van de twijfel: zij wordt vrijgesproken.
    Antwerpen