Jeugdschouwburg in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdschouwburg in Antwerpen. © Tanguy Ottomer

Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs historische pareltjes in Antwerpen: herken jij deze plek?

Elke week geeft Antwerpse stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer een prachtige foto prijs van het Antwerpen uit ver vervlogen tijden. Herken jij deze plek waar Tanguy ons deze week mee naartoe neemt? Vandaag onthult hij in onze rubriek Wie weet waar? welke plaats in Antwerpen er nu zoveel anders uitziet. Daarnaast geeft hij als expert ook historische feiten en weetjes over de plaats. 

 1. “Waarom bleef 1,5 miljoen euro aan werkingsmiddelen ongebruikt?”: Vooruit stelt zich grote vragen bij jaarrekening district
  Antwerpen

  “Waarom bleef 1,5 miljoen euro aan werkings­mid­de­len ongebruikt?”: Vooruit stelt zich grote vragen bij jaarreke­ning district

  Uit de jaarrekening van 2020 van het district Antwerpen is gebleken dat er 3,5 miljoen van de 5 miljoen euro aan coronamiddelen is uitgegeven. Oppositiepartij Vooruit hield gisteren tijdens de districtsraad de vinger aan de pols en vroeg om financiële transparantie over de overige 1,5 miljoen euro. Districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA) reageert niet mals: “Dat is een compleet foute interpretatie van de cijfers.”
 2. “Hoezo, je kan rondkomen als kunstenaar?” Kunst Aan Zet wil vooroordelen over kunst de wereld uit helpen
  ANTWERPEN

  “Hoezo, je kan rondkomen als kunstenaar?” Kunst Aan Zet wil vooroorde­len over kunst de wereld uit helpen

  De Vlaamse en Brusselse kunstorganisatie Kunst Aan Zet palmt tijdens het Antwerp Art Weekend tientallen galerieën in en rond de Koekenstad in om de barrières en onwetendheid van galerieën en de kunstwereld in het algemeen te doorbreken. “Die vooroordelen voelen aan zoals het typische gesprek op een familiefeest. Wat doe je nu eigenlijk? Kunstenaar? En daarnaast?”
 3. N-VA verliest zwaargewicht in Antwerps stadsbestuur: Fons Duchateau gaat fusie ziekenhuizen in goede banen leiden
  ANTWERPEN

  N-VA verliest zwaarge­wicht in Antwerps stadsbe­stuur: Fons Duchateau gaat fusie ziekenhui­zen in goede banen leiden

  N-VA ziet één van zijn absolute kopstukken vertrekken uit het Antwerps stadsbestuur. Schepen Fons Duchateau (N-VA) ruilt vanaf 1 juni de politiek voor een topjob bij de ziekenhuisgroepen ZNA en GZA. Hij moet de vergevorderde plannen voor een fusie van de twee groepen in goede banen leiden. Dat maakte hij dinsdagavond zelf bekend na de raad van bestuur van de nieuwe vzw die de samenwerking tussen ZNA en GZA bundelt.
 1. Coronanozems herontdekken de brommer: 'Een heerlijk gevoel'
  Play

  Coronano­zems herontdek­ken de brommer: 'Een heerlijk gevoel'

 2. Examen havo bedrijfseconomie: 'Meer rekenen dan theorie'
  Play

  Examen havo bedrijfs­eco­no­mie: 'Meer rekenen dan theorie'