Volledig scherm
Maud Vanhauwaert © Gudrun Steen

Stadsdichter Maud Vanhauwaert zoekt verhalen van bewoners van Groenenhoek

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat in Antwerpen de eerste sociale woning werd gebouwd. Sociale Huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning vroeg voor die gelegenheid aan stadsdichter Maud Vanhauwaert een stadsgedicht te schrijven over de wijk Groenenhoek in Berchem, waar zich de allereerste sociale woningen van De Ideale Woning bevinden.

Maud Vanhauwaert wil voor het stadsgedicht verhalen over het ouderlijk huis verzamelen van bewoners uit de wijk Groenenhoek. Hoe zag het ouderlijk huis er uit? Waar speelden de kinderen? Waar werden vrienden en familie ontvangen? Al die verhalen wil Maud samenbrengen in een publicatie en een nieuw stadsgedicht ‘Het huis in mij’.

Op zaterdag 16 februari om 15 uur organiseert De Ideale Woning een lanceringsmoment voor de wijk Groenenhoek waar de stadsdichter haar plannen uit de doeken doet en de eerste verhalen verzamelt. Er zijn gratis frietjes en muziek van wijkbewoner Abdelkader Zahnoun voor iedereen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Minderjarige straatovervaller en twee kompanen gepakt

    Minderjari­ge straatover­val­ler en twee kompanen gepakt

    In de afgelopen nacht werd een man van 22 jaar overvallen aan de Sint-Jacobsmarkt. Een aantal personen zouden het slachtoffer eerst aangesproken hebben met de vraag of ze een sigaret konden krijgen. Al snel vroegen ze zijn geld, mobiele telefoon en portefeuille. Eerst weigerde de man dat waarop de daders begonnen te schoppen en te slaan. Het slachtoffer wilde verdere escalatie vermijden en gaf uiteindelijk wat geld aan zijn belagers. Die sloegen op de vlucht in de richting van het Theaterplein. Er werden meteen een aantal politiepatrouilles ter plaatse gestuurd. Bij nazicht in de omgeving konden drie verdachten, onder wie een minderjarige, gevonden worden. Ze werden overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan.