Volledig scherm
Maud Vanhauwaert © Gudrun Steen

Stadsdichter Maud Vanhauwaert zoekt verhalen van bewoners van Groenenhoek

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat in Antwerpen de eerste sociale woning werd gebouwd. Sociale Huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning vroeg voor die gelegenheid aan stadsdichter Maud Vanhauwaert een stadsgedicht te schrijven over de wijk Groenenhoek in Berchem, waar zich de allereerste sociale woningen van De Ideale Woning bevinden.

Maud Vanhauwaert wil voor het stadsgedicht verhalen over het ouderlijk huis verzamelen van bewoners uit de wijk Groenenhoek. Hoe zag het ouderlijk huis er uit? Waar speelden de kinderen? Waar werden vrienden en familie ontvangen? Al die verhalen wil Maud samenbrengen in een publicatie en een nieuw stadsgedicht ‘Het huis in mij’.

Op zaterdag 16 februari om 15 uur organiseert De Ideale Woning een lanceringsmoment voor de wijk Groenenhoek waar de stadsdichter haar plannen uit de doeken doet en de eerste verhalen verzamelt. Er zijn gratis frietjes en muziek van wijkbewoner Abdelkader Zahnoun voor iedereen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. “De Grote Verbinding, de grote sprong voorwaarts voor Antwerpen”: schepen Koen Kennis schrijft opiniestuk

    “De Grote Verbinding, de grote sprong voorwaarts voor Antwerpen”: schepen Koen Kennis schrijft opiniestuk

    Als alles meezit zal Antwerpen er in 2030 helemaal anders uitzien. De Ring is overkapt en nieuwe parken ontstaan. Naar aanleiding van de lancering van de campagne De Grote Verbinding, schreef schepen Koen Kennis een opiniestuk waarin hij de lezer meeneemt op een virtuele reis naar 2030. Omdat veel mensen zich niet goed kunnen voorstellen hoe de overkapte ring er uiteindelijk zal uitzien en zich misschien ook afvragen of dit echt gerealiseerd zal worden, neemt de schepen de lezer bij de hand.