Waarnemend burgemeester Koen Kennis (midden) ontvangt Pride-organisator Bart Abeel (derde van links) en de rest van het team. Tweede van rechts herken je schepen van Economie en Werk Erica Caluwaerts (Open Vld).
Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Koen Kennis (midden) ontvangt Pride-organisator Bart Abeel (derde van links) en de rest van het team. Tweede van rechts herken je schepen van Economie en Werk Erica Caluwaerts (Open Vld). © Klaas De Scheirder

Stadsbestuur ontvangt Antwerp Pride op stadhuis: “Pride laat de stad schitteren, de stad laat Pride schitteren”

ANTWERP PRIDEAntwerp Pride 2022 is nu volledig van start gegaan met een spetterend openingsfeest in OLT Rivierenhof - en een klein akkefietje met Liliane Saint-Pierre in de marge. Momenteel wordt de festivalsite op de Zuiderkaaien naarstig opgebouwd en alles in gereedheid gebracht voor de Parade op zaterdag. Maar eerst passeert het team achter Pride nog in het stadhuis voor een officieel bezoek.

  1. BASF wil “zo dicht mogelijk tegen 2030” van Antwerpen eerste klimaatneutrale site maken
    Antwerpen

    BASF wil “zo dicht mogelijk tegen 2030” van Antwerpen eerste klimaatneu­tra­le site maken

    De Duitse chemiegigant BASF wil van zijn Antwerpse productiesite, de tweede grootste in de wereld, de eerste klimaatneutrale site binnen de groep maken. Momenteel is de site in Antwerpen goed is voor ongeveer 3 procent (!) van het totale elektriciteitsverbruik in België. De plannen werden woensdag nog eens in de verf gezet tijdens het bezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan de hoofdzetel van BASF in het Duitse Ludwigshafen.