Het stadhuis kreeg een groen kleurtje op de internationale dag tegen de doodstraf.
Volledig scherm
Het stadhuis kreeg een groen kleurtje op de internationale dag tegen de doodstraf. © Klaas De Scheirder

Stadhuis kleurt groen tegen doodstraf

AntwerpenHet is een mooie, onmisbare traditie geworden in de strijd tegen de doodstraf. Op 30 november licht het Antwerps stadhuis helemaal groen op tussen 17 uur en middernacht. De stad werkt al sinds 2002 samen met de Sint-Egidiusgemeenschap.

  1. Draait overname van meer dan duizend serviceflats door Zorgbedrijf Antwerpen op financiële pil uit voor eigenaars? “We zoeken samen met Zorg & Gezondheid deugdelijke oplossing”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Draait overname van meer dan duizend service­flats door Zorgbe­drijf Antwerpen op financiële pil uit voor eigenaars? “We zoeken samen met Zorg & Gezondheid deugdelij­ke oplossing”

    De erkenning van een 21-tal sites met 1.100 serviceflats van het Zorgbedrijf Antwerpen staat op de helling. Dat zou de eigenaars door het mislopen van een BTW-korting in het slechtste geval veel geld kunnen kosten. Alles draait om de overname van drie private vzw’s én de oprichting van een nieuwe vzw. Wettelijk mag het Zorgbedrijf dat niet. Er lopen nu gesprekken met het Agentschap Zorg & Gezondheid om een uitweg te vinden.