Burgemeester Bart De Wever
Volledig scherm
Burgemeester Bart De Wever © Photo News

Stad stelt inwoners gerust: “Ónze mondmaskers zijn niet schadelijk”

AntwerpenDe mondmaskers die stad Antwerpen vorige zomer bedeelde onder haar inwoners, bevatten geen deeltjes van schadelijke stoffen. De stad reageert hiermee op de recente berichtgeving rond de kwaliteit van de mondmaskers die door de federale overheid verspreid werden.

 1. Van het MAS en brouwerij De Koninck tot de Bourlaschouwburg: 20 bloklocaties zetten de deuren open voor studenten
  Antwerpen

  Van het MAS en brouwerij De Koninck tot de Bourla­schouw­burg: 20 blokloca­ties zetten de deuren open voor studenten

  Van maandag 19 april tot en met vrijdag 25 juni kunnen studenten weer op een veilige manier samen blokken tijdens STUDY360, het project van studentenplatform STAN waarbij unieke locaties hun deuren open zetten als studieruimte. STUDY360 bestaat ondertussen vijf jaar en is telkens een groot succes bij zowel studenten als de locatiepartners, zoals het MAS, de Bourlaschouwburg of brouwerij De Koninck.
 2. Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn jurylid bij jongerenfestival ‘Point of U’: “In deze nieuwe generatie zitten toekomstige Hollywoodfilmmakers”
  Antwerpen

  Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn jurylid bij jongeren­fes­ti­val ‘Point of U’: “In deze nieuwe generatie zitten toekomsti­ge Hollywood­film­ma­kers”

  Het regisseursduo Adil El Arbi (32) en Bilall Fallah (35) waren de voorbije twee weken jurylid bij het jongerenfestival ‘Point Of U’. De namen van de winnende filmmakers, YouTubers, TikTokkers en vloggers worden op zondag 18 april bekendgemaakt. Adil en Bilall herkennen zichzelf alvast in het jonge talent. “Filmen was onze passie. We hebben er hard voor gewerkt om regisseur te worden, het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost”, zegt Adil.
 1. Na kritiek over ‘dure en onbetrouwbare’ fietsbrug over Schelde: Fietsersbond en mobiliteitsexpert pleiten voor kabelbaan
  PREMIUM
  Antwerpen

  Na kritiek over ‘dure en onbetrouw­ba­re’ fietsbrug over Schelde: Fietsers­bond en mobili­teits­ex­pert pleiten voor kabelbaan

  De piste van een kabelbaan over de Schelde in Antwerpen moet deftig onderzocht worden. Dat vinden zowel de Fietsersbond als mobiliteitsexpert Dirk Lauwers (UAntwerpen). Eind vorig jaar bereikten de stad Antwerpen en Vlaanderen een akkoord over de bouw van een hefbrug voor voetgangers en fietsers tegen 2024. Maar die keuze botst op felle kritiek.
 2. Antwerpenaar wordt in Luik van straat geplukt, vijftien minuten later is hij gevaccineerd: “Zo’n aanbod krijg je niet elke dag”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpe­naar wordt in Luik van straat geplukt, vijftien minuten later is hij gevacci­neerd: “Zo’n aanbod krijg je niet elke dag”

  Een tripje naar Luik is voor Jan De Zutter (58) uit Antwerpen wel heel bizar afgelopen. Hij werd aangesproken op straat, of hij geen vaccin wilde, en ja hoor: een kwartier later had hij zijn prik met AstraZeneca al gekregen. Het vaccinatiecentrum had vaccins op overschot, dus gingen ze op straat op zoek naar gegadigden. “Ik ben heel blij dat ik al geprikt ben, beter dan dat ze vaccins in de vuilbak moeten gooien”, aldus Jan.
 1. Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed
  Play

  Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed

 2. Middelburgse skaters blij met komst nieuw skatepark
  Play

  Middelburg­se skaters blij met komst nieuw skatepark