Schepen voor loketten, Nabilla Ait Daoud (N-VA), doet de nieuwe plannen uit de doeken.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen voor loketten, Nabilla Ait Daoud (N-VA), doet de nieuwe plannen uit de doeken. © Klaas De Scheirder

Stad start na de zomer in Berchem met proefproject selfloketten: “Dienstverlening op maat van de klant en niet andersom”

ANTWERPEN/BERCHEMHet stadsbestuur gaat verder in de digitalisering van zijn loketwerking. In Berchem start in september een proefproject met zeven zogenoemde ‘selfloketten’ op publieke plaatsen zoals bibliotheken en dienstencentra. Voor persoonlijk contact kunnen burgers nog terecht in het huidige districtshuis, het nieuwe districtshuis Harmonie in Antwerpen en het Gitschotelhof over de grens met Borgerhout. “We gaan voor het ultieme gebruiksgemak van onze inwoners.”

  1. 40 maanden cel voor man die eigen kinderen ontvoerde: “Hiermee hebben we de kinderen nog niet terug.”
    PREMIUM
    Antwerpen/Hasselt

    40 maanden cel voor man die eigen kinderen ontvoerde: “Hiermee hebben we de kinderen nog niet terug.”

    Khaled A. (49) gaat voor 40 maanden de gevangenis in. Op 1 augustus vorig jaar verdoofde hij zijn ex-vrouw en nam hij hun beide kinderen mee naar Egypte, om er dan voor te zorgen dat die niet meer konden terugkeren. Het werd het begin van een lange lijdensweg voor moeder Issa (39) die haar kinderen al een jaar niet meer heeft gezien. “Het is een eerste stap, maar hiermee hebben we de kinderen nog niet terug.”