Café Diversity
Volledig scherm
Café Diversity © Google Maps

Stad sluit drugscafé aan Antwerps De Coninckplein: “Cannabis, crack en cocaïne verstopt in rolluik”

AntwerpenCafé Diversity in de Pijlstraat, vlakbij het De Coninckplein in Antwerpen, moet zes weken dicht. Dat heeft het stadsbestuur beslist. In het café werden herhaaldelijk drugsfeiten vastgesteld.

 1. Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoedelijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluitsel brengen
  Brussel/deurne

  Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoede­lijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluit­sel brengen

  De menselijke resten die afgelopen vrijdag werden aangetroffen in een koffer in de kelder van een appartementsgebouw in Deurne behoren mogelijk toe aan een 52-jarige vrouw van Aziatische afkomst uit Barcelona. Dat schrijft de Spaanse nieuwssite Barna Diario. Het Antwerps parket kan dat evenwel nog niet bevestigen. Een zus van de dame is nu naar ons land afgereisd om een DNA-staal af te geven. Het is nu wachten op het resultaat van dat onderzoek.
 2. Volstaat paper straks niet langer om te slagen? UAntwerpen buigt zich over evaluatievormen na opmars ChatGPT
  PREMIUM
  Antwerpen

  Volstaat paper straks niet langer om te slagen? UAntwerpen buigt zich over evaluatie­vor­men na opmars ChatGPT

  Nu intelligente superapps, zoals ChatGPT, een steile opmars maken, gaat de Universiteit Antwerpen zijn evaluatievormen grondig herbekijken, én eventueel bijsturen. “Als blijkt dat een paper door ChatGPT kan uitgevoerd worden, kan een mondeling deel aan de evaluatie worden toegevoegd.” Gisteren raakte bekend dat de UAntwerpen een geval van mogelijke fraude met artificiële intelligentie onderzoekt.
 3. Bart De Wever krijgt bakken vol kritiek in drugsdebat: “Maar ons preventief net wérkt, want dankzij alle arrestaties zijn ook veel aanslagen voorkomen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Bart De Wever krijgt bakken vol kritiek in drugsdebat: “Maar ons preventief net wérkt, want dankzij alle arresta­ties zijn ook veel aanslagen voorkomen”

  De Antwerpse gemeenteraad was maandag verenigd in de afschuw over de dood van de 11-jarige Firdaous E.J. in Merksem. Over de aanpak van de drugsoorlog kreeg burgemeester Bart De Wever (N-VA) bakken vol kritiek. “Werk méér samen, over alle bestuursniveaus heen”, klonk het. De Wever kaatste terug met hoge arrestatiecijfers.
 4. “Dood aan S.”: drugsmaffia viseert Antwerps koppel en ontvoert per vergissing onschuldige buurman
  PREMIUM
  Antwerpen/Wilrijk

  “Dood aan S.”: drugsmaf­fia viseert Antwerps koppel en ontvoert per vergissing onschuldi­ge buurman

  De Antwerpse politie heeft donderdagochtend rond 5 uur twee Nederlanders (20 en 25 jaar) gearresteerd die op het punt stonden een aanslag te plegen tegen een woning op de Boomsesteenweg in Wilrijk. De bewoner en zijn partner zijn sinds enkele weken aangeschoten wild in het drugsmilieu. Criminelen ontvoerden per vergissing zelfs een onschuldige buurman om hun verloren lading cocaïne te recupereren.