Stad schrapt naam Delwaidedok na nieuw onderzoek over collaborerende oorlogsburgemeester

Het Antwerpse stadsbestuur heeft zopas beslist om de naam van het Delwaidedok in de haven te wijzigen. Aan de basis van die beslissing ligt het boek ‘1942', een wetenschappelijk onderzoek van UA rector Herman Van Goethem naar de kwalijke rol die voormalig burgemeester Leo Delwaide speelde bij de vervolging van Antwerpse joden tijdens de Holocaust.  De stad vraagt om geen eigen suggesties voor een nieuwe naam in te sturen.

0 reacties

 1. Al twaalf jaar een Michelinster, en Roger Van Damme denkt nog niet aan stoppen: "Ik blijf vernieuwen, al moet je ermee kunnen leven dat je je ster kwijtraakt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Al twaalf jaar een Michelin­ster, en Roger Van Damme denkt nog niet aan stoppen: "Ik blijf vernieuwen, al moet je ermee kunnen leven dat je je ster kwijtraakt”

  Op maandag 23 mei worden de nieuwe Michelinsterren uitgereikt voor België en Luxemburg. Roger Van Damme (51) van Het Gebaar mag al twaalf jaar lang een ster op zijn naam schrijven, en zo gaat hij al het langst mee van de Antwerpse sterrenchefs. Ondertussen is Het Gebaar aan een volledige make-over bezig. “Ik ambieer geen twee sterren, maar je moet wel meeblijven met je tijd.”
 2. Minderjarige verdachte opgepakt voor steekpartij op tram in Borgerhout
  Antwerpen

  Minderjari­ge verdachte opgepakt voor steekpar­tij op tram in Borgerhout

  Het Antwerps parket heeft een minderjarige verdachte opgepakt van de steekpartij die de 18-jarige Redouan El Iraki in het ziekenhuis deed belanden. Afgelopen zaterdag weigerde die laatste zijn zitplaats op de tram af te staan aan een groep jongeren, waarna één van hen hem te lijf ging met een groot mes. De verdachte zal vandaag voorgeleid worden bij de jeugdrechter. Redouans toestand is ondertussen stabiel.