Daklozenpension Van Schoonhoven.
Volledig scherm
Daklozenpension Van Schoonhoven. © Laenen

Stad organiseert nieuwe opvang voor thuis- en dakloze jongvolwassenen

AntwerpenVanaf augustus zal de stad Antwerpen een nieuwe opvang voor thuis- en dakloze jongvolwassenen organiseren in onthaalcentrum Pension Van Schoonhoven in de Van Schoonhovenstraat. Concreet gaat het over een 12-tal kamers die 24 op 7 beschikbaar zijn, het is de bedoeling dat aantal op te schalen naar 22.

 1. Zaak Reuzegom op 13 maart 2023 voor hof van beroep: “Rechtbank oordeelt over volledige inhoud dossier, niet enkel over procedure"
  Antwerpen

  Zaak Reuzegom op 13 maart 2023 voor hof van beroep: “Rechtbank oordeelt over volledige inhoud dossier, niet enkel over procedure"

  Het hof van beroep van Antwerpen zal het dossier Reuzegom over de dood van Sanda Dia ineens in zijn totaliteit beoordelen. De advocaten van de Reuzegommers keken daar vanmorgen verbaasd van op. Zij dachten dat het hof enkel zou beslissen of het de zaak zou overnemen van de rechtbank van Hasselt. “Ik wens kennis te nemen van de totaliteit van de zaak”, aldus de voorzitter van het hof.
 2. VIDEO. Ontdek hier de nieuwe tuin van het Rubenshuis met kleuradvies van Dries Van Noten
  ANTWERPEN

  VIDEO. Ontdek hier de nieuwe tuin van het Rubenshuis met kleurad­vies van Dries Van Noten

  356 dagen kleur in een 'nieuwe museumzaal zonder plafond’. Dat is het idee van de nieuwe tuin van het Rubenshuis die in het najaar aangelegd zal worden. De tuin moet het nieuwe onthaalgebouw met de oude kunstenaarswoning verbinden en krijgt plant- en kleuradvies van mode-ontwerper Dries Van Noten. “De nieuwe baroktuin toont elke dag andere kleurschakeringen en schittert in elk seizoen.”