Gerty Christoffels
Volledig scherm
Gerty Christoffels © VTM

Stad opent online rouwregister voor Gerty Christoffels

AntwerpenHet Antwerpse stadsbestuur betuigt zijn oprechte deelneming aan de familie en naaste kennissen van de maandag overleden televisiepresentatrice Gerty Christoffels, die de laatste periode van haar leven in Antwerpen woonde. De stad opende een online rouwregister.

 1. Dokter twijfelt of man gereanimeerd moet worden door onduidelijke wilsverklaring: “Wees zo expliciet mogelijk, elke seconde telt”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Dokter twijfelt of man gereani­meerd moet worden door onduidelij­ke wilsverkla­ring: “Wees zo expliciet mogelijk, elke seconde telt”

  “Laat mij niet onnodig afzien.” Met die wilsverklaring werden ambulanciers en MUG-dokters in het VTM-programma ‘De MUG’ in Antwerpen-Noord geconfronteerd tijdens een reanimatie van een man. Gezien het slachtoffer ongeneeslijk ziek was, besliste de MUG-arts ondanks veel onduidelijkheid en na veel overleg om de reanimatie stop te zetten en de man te laten gaan. De Ambulanciersunie roept op om wilsverklaringen zo duidelijk mogelijk op te stellen. “Elke seconde telt bij een reanimatie.”
 1. Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbalteam
  Play

  Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbal­team

 2. Mantelzorgers halen griepprik: GGD heeft voorraad aangevuld
  Play

  Mantelzor­gers halen griepprik: GGD heeft voorraad aangevuld