Stad Antwerpen opent The Box in de Kloosterstraat.
Volledig scherm
Stad Antwerpen opent The Box in de Kloosterstraat. © rv

Stad lanceert ‘The Box’ in de Kloosterstraat, handelspand voor nieuwe ondernemers

AntwerpenIn november opent ‘The Box’ in de Kloosterstraat, een handelspand waar zowel jonge starters als ervaren ondernemers tijdelijk hun nieuw concept kunnen uittesten in een ingerichte testruimte. De stad neemt dit initiatief om ondernemers die een winkel willen openen in Antwerpen een duwtje in de rug te geven. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich nu al online kandidaat stellen.

  1. Stad leert makelaars hoe ze met discriminerende verhuurders moeten omgaan: “Zij hebben een vertrouwensband met hun klant en kunnen dus vooroordelen wegnemen”
    Antwerpen

    Stad leert makelaars hoe ze met discrimine­ren­de verhuur­ders moeten omgaan: “Zij hebben een vertrou­wens­band met hun klant en kunnen dus vooroorde­len wegnemen”

    De stad Antwerpen organiseert vormingen voor makelaars en studenten om discriminatie bij het verhuren van woningen tegen te gaan. Uit praktijktests bleek twee jaar geleden dat vier op de tien makelaars systematisch of af en toe discrimineerden. Schepen van Gelijke Kansen Karim Bachar (Vooruit) volgde nu zelf een van die vormingen. “Makelaars kunnen vooroordelen wegnemen als een klant hen vraagt te discrimineren.”