Het Antwerpse Sportpaleis.
Volledig scherm
Het Antwerpse Sportpaleis. © belga

Stad keurt vervoersplan site Sportpaleis goed: “We willen 60% van de bezoekers laten kiezen voor duurzaam vervoer”

AntwerpenStad Antwerpen heeft het aangepaste evenementenvervoersplan voor het Sportpaleis en de Lotto Arena goedgekeurd. Dat plan helpt met het oplossen van de mobiliteitsproblematiek bij evenementen. Het nieuw plan heeft als ambitie om 60% van de bezoekers met trein, tram of fiets te laten komen. Het vervoersplan zal jaarlijks worden geëvalueerd en indien nodig aangepast.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Groen protesteert tegen ‘geklungel’ stadsbestuur op Kielsevest: “Dit had ook een zomerbar kunnen zijn”

  Groen protes­teert tegen ‘geklungel’ stadsbe­stuur op Kielsevest: “Dit had ook een zomerbar kunnen zijn”

  Een aperitiefmoment in de zon, in een groen decor: het klinkt aanlokkelijk. Maar in het geval van de Kielsevest smaakt het ook bitter. Een 20-tal mandatarissen en leden van Groen klaagden met een afterwork aan dat op deze plek twee waardevolle woningen en alle bomen verloren gingen. Terwijl de bouw van een brandweerkazerne er voorgoed is stopgezet. “Gepruts met bouwprojecten”, vindt de partij.
  Antwerpen
 3. Truckers negeren verbodsborden en rijden 18-jarige en 55-jarige vrouw dood aan op stationsplein Berchem: vandaag staat vijftiger terecht
  PREMIUM

  Truckers negeren verbodsbor­den en rijden 18-jarige en 55-jarige vrouw dood aan op stations­plein Berchem: vandaag staat vijftiger terecht

  Twee ongevallen aan broodjeszaak Panos aan het station van Berchem die hadden vermeden kunnen worden. Twee dodelijke slachtoffers - een 18-jarige studente Verpleegkunde en een 55-jarige vrouw - die hadden vermeden kunnen worden. Als twee vrachtwagenchauffeurs zich maar aan de verkeersregels hadden gehouden. De trucker die de 55-jarige vrouw heeft aangereden, verschijnt vandaag voor de Antwerpse politierechtbank. Welke straf hij riskeert, hangt af van de tenlastelegging.
  Antwerpen
 4. Eresaluut aan Antwerp: “Met die supporters forceer je al eens makkelijker een mirakel of twee”
  PREMIUM

  Eresaluut aan Antwerp: “Met die supporters forceer je al eens makkelij­ker een mirakel of twee”

  Nee, die loepzuivere trap van Toby Alderweireld en de aardschok van 7 op de schaal van Richter in Deurne en omstreken: daar kun je ook als Beerschot-supporter niet onbewogen bij blijven. Toby verloste na 66 jaar niet enkel Antwerp, maar ook een stad die na sportief overwicht tussen de twee wereldoorlogen - zeven titels voor Beerschot, twee voor Antwerp - de scepter moest laten aan Brussel, Luik en Brugge. Erger nog: Lier, Mechelen, Beveren, Gent en Genk pakten titels waar we in Antwerpen van bleven dromen.
  Antwerpen