Sluikstort in Antwerpen
Volledig scherm
Sluikstort in Antwerpen © Klaas De Scheirder

Stad en politie voeren strijd tegen zwerfvuil en sluikstort: “Nog te veel mensen met vetzakkenmentaliteit”

AntwerpenIn de stad Antwerpen zijn vorig jaar meer dan 2.100 GAS-boetes over zwerfvuil en sluikstort uitgedeeld. De politie schreef daarnaast ook nog eens voor meer dan 1.000 daders proces-verbalen uit. Dat blijkt uit cijfers die stad en politie bekend maken naar aanleiding van de Week van de Handhaving, van maandag 3 tot en met zondag 9 oktober.

  1. Antwerpse goudfabriek Value Trading moet van de stad alle industriële activiteiten stopzetten: “Eerst verbouwen, tot dan mag er enkel goud verkocht worden”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Antwerpse goudfa­briek Value Trading moet van de stad alle indu­striële activitei­ten stopzetten: “Eerst verbouwen, tot dan mag er enkel goud verkocht worden”

    De Antwerpse goudraffinaderij Value Trading mag voorlopig geen industriële activiteiten meer uitvoeren van de stad. Goed nieuws voor de buurt - Value Trading ligt pal middenin een joods-orthodoxe gemeenschap - die zich al langer verzet tegen de fabriek, voornamelijk uit vrees voor hun gezondheid. Hoeveel mensen er nu mogelijk geen werk meer hebben, is volgens Value Trading nog te vroeg om te zeggen, maar het bedrijf bekijkt haar mogelijkheden. De raffinaderij mag nog wel edelmetalen blijven kopen en verkopen.