Sinds vorige zomer is er opnieuw wat water in de vijver van het Stadspark te vinden. Aan een structurele oplossing wordt nog gewerkt.
Volledig scherm
Sinds vorige zomer is er opnieuw wat water in de vijver van het Stadspark te vinden. Aan een structurele oplossing wordt nog gewerkt. © Klaas De Scheirder

Stad en district slaan handen in elkaar voor herwaardering Stadspark (maar een oplossing voor waterpeil vijver blijft voorlopig uit)

Het stadsbestuur en het districtscollege hebben de principebeslissing goedgekeurd voor de herwaardering van het Stadspark. Hiermee erkennen zowel het district- als stadsbestuur dat het park een prioriteit is voor de lopende bestuursperiode. Er worden niet alleen budgetten vrijgemaakt voor een structureel dagelijks groenonderhoud en een oplossing voor de vijver, maar ook voor de herwaardering van het park.

  1. Stad koopt Ferrarisbos in Wilrijk: “Historisch groen blijft behouden”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Stad koopt Ferraris­bos in Wilrijk: “Historisch groen blijft behouden”

    De stad Antwerpen koopt 3,5 hectare van het Ferrarisbos in Wilrijk over van logistiek bedrijf H.Essers en zal het behouden als bosgebied. Daarnaast krijgt het bos ook een water- en klimaatregulerende functie. “Dankzij deze aankoop verzekert de stad de toekomst van dit historische bos”, aldus schepen Annick De Ridder(N-VA). Volgens oppositiepartij Groen is het misplaatst dat De Ridder de aankoop als een groene trofee claimt. “Als de N-VA van 2013 geen kapvergunning had gegeven, had het hele bos er vandaag nog gestaan.”