Bart De Wever (N-VA) wou met zijn college niet langer wachten: tegen half april moete de eerste vluchtelingen terechtkunnen in het nooddorp op Linkeroever.
Volledig scherm
Bart De Wever (N-VA) wou met zijn college niet langer wachten: tegen half april moete de eerste vluchtelingen terechtkunnen in het nooddorp op Linkeroever. © Photo News

Stad bouwt nooddorp voor 600 Oekraïense vluchtelingen op Middenvijver: “We wilden echt niet meer langer wachten”

AntwerpenHet allereerste nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen verrijst straks op de Middenvijver op Linkeroever. “De eerste bewoners zullen er rond midden april intrekken”, verwacht Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). In een eerste fase moeten de woonunits opvang bieden aan een 600-tal mensen. De stad wordt de huisbaas.

  1. Moeder van voorzitter Vlaamse jeugdraad vrijgesproken voor bezit van 20 kg cocaïne, oom krijgt vier jaar cel: “Vreemd dat ze zich geen vragen heeft gesteld”

    Moeder van voorzitter Vlaamse jeugdraad vrijgespro­ken voor bezit van 20 kg cocaïne, oom krijgt vier jaar cel: “Vreemd dat ze zich geen vragen heeft gesteld”

    Mourad B., de oom van Amir Bachrouri voorzitter van de Vlaamse jeugdraad, is veroordeeld tot 4 jaar celstraf voor drugshandel. Hij had zijn voorraad van 20 kg cocaïne verstopt in de woning van Amir en zijn moeder Fatima in Antwerpen. Moeder Fatima stond mee terecht omdat zij volgens de aanklager moest geweten hebben dat er drugs in haar slaapkamer waren verstopt. De rechtbank gunt haar het voordeel van de twijfel: zij wordt vrijgesproken.
    Antwerpen