De grootste slokop is basketbalclub Antwerp Giants. Die krijgt 240.000 euro aan subsidies.
Volledig scherm
De grootste slokop is basketbalclub Antwerp Giants. Die krijgt 240.000 euro aan subsidies. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Stad Antwerpen trekt 1.250.000 euro uit voor topsport

AntwerpenDe Olympische Spelen inspireren. Want de stad Antwerpen maakt bekend dat het dit jaar 17 topsportclubs en 14 individuele topsporters ondersteunt, goed voor een totaal van 1.250.000 euro aan subsidies. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. UA-rector wil ‘schachtenverkoop’ verbieden, maar wat vinden de studentenclubs zélf? “Bij ons gebeuren geen buitensporigheden”
  PREMIUM
  Antwerpen

  UA-rector wil ‘schachten­ver­koop’ verbieden, maar wat vinden de studenten­clubs zélf? “Bij ons gebeuren geen buitenspo­rig­he­den”

  Moet de ‘schachtenverkoop’ – de traditie dat kersverse studenten per opbod ‘verkocht’ worden en daarna (vernederende) taken moeten vervullen – expliciet verboden worden? UA-rector Herman Van Goethem meent dat de praktijk misbruik in de hand werkt en vindt van wél. Antwerps onderwijsschepen Jinnih Beels (Vooruit) neemt voorlopig geen standpunt in. En ook de Antwerpse studentenverenigingen reageren uiterst voorzichtig. “We willen, zo nét voor de start van het academiejaar, niet in een mediastorm belanden.”