Voorstelling van de nieuwe identiteitskaart met vingerafdruk in Lokeren.
Volledig scherm
Voorstelling van de nieuwe identiteitskaart met vingerafdruk in Lokeren. © Geert De Rycke

Stad Antwerpen start met identiteitskaarten met vingerafdrukken

Vanaf 14 september neemt de stad Antwerpen de vingerafdrukken van iedereen die een nieuwe elektronische identiteitskaart (eID) aanvraagt. Ze stapt als een van de eerste grote steden in Vlaanderen mee in het Europese traject om de elektronische identiteitskaart een veiliger en meer universeel te maken.

  1. Koningin Mathilde bezoekt vaccinatiecentrum UAntwerpen en spreekt met vrijwilligers die Covid-19-vaccinatie kregen: “Koningin stelde me zo gerust dat ik tweede inspuiting niet voelde”

    Koningin Mathilde bezoekt vaccinatie­cen­trum UAntwerpen en spreekt met vrijwilli­gers die Co­vid-19-vaccinatie kregen: “Koningin stelde me zo gerust dat ik tweede inspuiting niet voelde”

    Koningin Mathilde heeft woensdag in Antwerpen een bezoek gebracht aan het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties (CEV) van de UAntwerpen. De koningin sprak er met onderzoekers en vrijwilligers die er momenteel kandidaatvaccins tegen Covid-19 testen. Eén van het was de 20-jarige student Senne: “Zodra ik de oproep las heb ik me opgegeven als vrijwilliger.”
  1. Stijging van aantal besmettingen in Antwerpen op zaterdag 26 september

    Stijging van aantal besmettin­gen in Antwerpen op zaterdag 26 september

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Antwerpen, op één dag 183 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 66. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 1720. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Antwerpen komt dat getal nu op 325 te liggen. Antwerpen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.