Twee stadsarbeiders vegen bladeren bij elkaar.
Volledig scherm
Twee stadsarbeiders vegen bladeren bij elkaar. © Foto Laenen

Stad Antwerpen roept op: “Houd eigen stoep bladvrij”

Nu de herfst in het land is, roept de stad Antwerpen zijn inwoners op om de eigen stoep bladvrij te houden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De warmste vakantieplek van Vlaanderen, met galeriehouder Adriaan Raemdonck in de Hoogstraat: “Je hebt het gevoel dat je in Parijs wandelt”
  PREMIUM

  De warmste vakantie­plek van Vlaanderen, met galeriehou­der Adriaan Raemdonck in de Hoogstraat: “Je hebt het gevoel dat je in Parijs wandelt”

  Nu het ernaar uitziet dat velen van ons de zomer in eigen land zullen doorbrengen, verklappen wij elke dag een plekje uit eigen streek dat het ontdekken waard is. Vandaag gaan we mee op stap met Adriaan Raemdonck, galeriehouder van Galerij De Zwarte Panter. Al dertien jaar maakt hij ‘s avonds telkens de dezelfde wandeling met partner Frieda en hondje Fleurke: de Hoogstraat, richting Suikerrui, via de Kaaien richting Sint-Jansvliet. “Je hebt het gevoel dat je in Parijs wandelt”.
 2. Alessandra (28) over de helse laatste maanden van haar vader in Antwerps rusthuis: “Ze logen zelfs over zijn gebroken heup”
  PREMIUM

  Alessandra (28) over de helse laatste maanden van haar vader in Antwerps rusthuis: “Ze logen zelfs over zijn gebroken heup”

  Alessandra Ruyten (28) verliest in april haar 73-jarige vader aan corona, na een lijdensweg in een Antwerps woonzorgcentrum. Drie maanden later wil ze haar verhaal met de wereld delen. “Ik zwijg niet langer na de gruwelijke getuigenissen over de crisis in de rusthuizen. Al is het maar om te beletten dat andere mensen hetzelfde overkomt als mijn lieve, fiere papa. Ik heb ook een klacht ingediend bij de Woonzorglijn.”
 3. Sergio Herman stelt nieuwste restaurant voor: “Le Pristine is precies wat Antwerpen nodig had”
  PREMIUM

  Sergio Herman stelt nieuwste restaurant voor: “Le Pristine is precies wat Antwerpen nodig had”

  Food, fashion, design, art en music: dat zijn de vijf pijlers waarop Le Pristine, het gloednieuwe restaurant van Sergio Herman, gebaseerd is. Met twee topchefs, één uit Oud Sluis en de ander uit Pure C, een samenwerking met high-endkledingzaak Verso, een interieur van Space Copenhagen en kunstwerken in elke hoek van het restaurant, maakt Le Pristine die kernwoorden ook waar. Het restaurant opent de deuren op 14 juli, vandaag mocht de pers al eens een kijkje komen nemen. “Een dergelijk ‘fine casual dining’-concept is precies wat Antwerpen nodig had”, zegt Herman.
 1. Dichteres Lies Van Gasse brengt ode aan Park Brialmont: “Park verbindt Berchem binnen en buiten De Singel”

  Dichteres Lies Van Gasse brengt ode aan Park Brialmont: “Park verbindt Berchem binnen en buiten De Singel”

  Dichteres en beeldend kunstenares Lies Van Gasse (37) heeft een gedicht gewijd aan het Park Brialmont in Berchem ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag. Ze woonde tussen 2010 en 2014 tegenover de ingang van het Brilschanspark, dat vandaag onderdeel uitmaakt van Park Brialmont. “Het aaneengesloten park verbindt niet alleen heel uiteenlopende stukken van Berchem, maar ook de verschillende groepen van de samenleving”, zegt ze.
 2. Alarmerend hoog loodgehalte in bloed van kinderen nabij Umicore Hoboken: “Eigenlijk moet gezinnen met jonge kinderen afgeraden worden om hier te wonen”
  PREMIUM

  Alarmerend hoog loodgehal­te in bloed van kinderen nabij Umicore Hoboken: “Eigenlijk moet gezinnen met jonge kinderen afgeraden worden om hier te wonen”

  In de wijken vlak bij de site van Umicore Hoboken is het loodgehalte in het bloed van de kinderen alarmerend hoog. Die piek zou te maken hebben met opdwarrelend stof uit de fabriek, dat via ramen en deuren de huizen in de buurt binnenkomt. Maar de sociale woonwijk kampt al jaren met extreme vervuiling. ‘Niemand had ons iets gezegd.’