Schepen voor mobiliteit Koen Kennis, districtsburgemeester Luc Bungeneers, gemeenteraadslid Nathalie Van Baren en districtsschepen Jari Frensch bij het eerste bord in de Speelpleinstraat.
Volledig scherm
Schepen voor mobiliteit Koen Kennis, districtsburgemeester Luc Bungeneers, gemeenteraadslid Nathalie Van Baren en districtsschepen Jari Frensch bij het eerste bord in de Speelpleinstraat. © rv

Stad Antwerpen plaatst sensibiliseringsborden in fietsstraten: schepen Koen Kennis onthult eerste bord in Merksem

AntwerpenStad Antwerpen is vandaag in de fietsstraten gestart met het plaatsen van sensibiliseringsborden die de bestaande signalisatie aanvullen. Het eerste bord is opgehangen in de Speelpleinstraat in Merksem. Tegen eind augustus zullen de bestaande fietsstraten in de stad voorzien zijn van de extra borden.

 1. UAntwerpen doet onderzoek naar ‘online eten’: “Hoe vaker mensen online eten, hoe ongelukkiger”
  Antwerpen

  UAntwerpen doet onderzoek naar ‘online eten’: “Hoe vaker mensen online eten, hoe ongelukki­ger”

  Samen eten en drinken met mensen buiten je bubbel: veel mensen hebben er tijdens de coronacrisis halsreikend naar uitgekeken. Recent onderzoek aan de Universiteit Antwerpen bij meer dan 37.000 respondenten in 38 landen wereldwijd, toont aan dat 1 op de 4 elkaars gezelschap regelmatig online opzocht voor het delen van een glaasje of maaltijd. Helaas lijkt de online ervaring de échte ervaring niet te kunnen kloppen.
 2. Knallende uitlaten en dronken chauffeurs: verkeerscontroles in Antwerpen leveren resultaat op
  Antwerpen

  Knallende uitlaten en dronken chauffeurs: verkeers­con­tro­les in Antwerpen leveren resultaat op

  De verschillende verkeersondersteuningsteams van Antwerpen hielden het afgelopen weekend een aantal controles waarbij gebruik werd gemaakt van anonieme voertuigen. De agenten letten vooral op chauffeurs die te snel reden in een zone 30, maar ook auto’s die te veel lawaai maakten kwamen in het vizier van de politie. De GAS-boetes, pv’s en rijbewijsconfiscaties vloeiden rijkelijk.