Werken op de Antwerpse Leien (illustratiebeeld)
Volledig scherm
Werken op de Antwerpse Leien (illustratiebeeld) © BELGA

Stad Antwerpen maakt gebruik van verminderde drukte om wegenwerken op te starten

In de loop van de paasvakantie gaan in Antwerpen een aantal wegenwerken en kleine herstellingswerken vroeger dan gepland van start. De verminderde drukte van het dagelijkse verkeer, zowel op de wegen als in het centrum en de winkelstraten, biedt kansen om die met een minimum aan hinder uit te voeren.

De stad en het district Antwerpen hebben met de betrokken aannemers afspraken gemaakt om bepaalde wegenwerken op te starten of opnieuw op te starten. Zo wordt er onder andere op de werven in de Stanleystraat en de Lange Koepoortstraat terug gewerkt.

“Ik ben tevreden dat de stadsdiensten en onze aannemers steeds de dialoog aangaan om te zien wat mogelijk is, en hoe we verder kunnen werken aan de opwaardering van het openbaar domein van onze stad”, zegt schepen voor openbaar domein Claude Marinower. “De timing om herstellingswerken uit te voeren is optimaal.”

Minder verkeershinder

In de binnenstad gaat het voornamelijk om kleinere herstellingen aan voetpad of de rijweg. Deze worden bijvoorbeeld na nutswerken in hun originele staat hersteld. Door die werken in te plannen in deze verkeersluwere periode, zorgt de uitvoering voor minder verkeershinder.

Tijdens de werken zullen de aannemers en toezichters van de stad toezien op naleving van alle voorschriften van de overheid en de Nationale Veiligheidsraad. 

 1. Foorkramers trakteren mensen met een beperking op smoutebollen

  Foorkra­mers trakteren mensen met een beperking op smoutebol­len

  Het is traditie: elk jaar worden mensen met een beperking op de Antwerpse Sinksenfoor uitgenodigd voor een dagje gratis vertier. Omdat de bekendste kermis van het land dit jaar mogelijk niet zal doorgaan - er wordt nog onderzocht of de foor na 30 juni zou kunnen plaatsvinden - hadden de foorkramers woensdagmiddag tóch al een attentie voorbereid. Omstreeks 16u trokken ze naar dienstencentrum de Olijftak in Antwerpen-Noord, waar ze de bewoners trakteerden op smoutebollen.
 2. Met baby Pia gaat het beter dan ooit, maar mama Ellen is kritisch voor ministers De Block en Beke: “Veel beloftes, maar nog weinig van in huis gekomen”
  PREMIUM

  Met baby Pia gaat het beter dan ooit, maar mama Ellen is kritisch voor ministers De Block en Beke: “Veel beloftes, maar nog weinig van in huis gekomen”

  Vandaag is baby Pia 18 maanden oud geworden, en ze doet het beter dan ooit: de voorbije maand ging ze van 5 seconden zelfstandig zitten naar 20 minuten, soms zelfs een halfuurtje. Maar mama Ellen De Meyer blijft opvallend kritisch voor ministers De Block (Open Vld) en Beke (CD&V). “Er is in België nog steeds niets veranderd: de strijd is niet over, ze is nog maar net begonnen.”