Het Steen.
Volledig scherm
Het Steen. © photo_news

Stad Antwerpen laat lichtontwerp maken voor Het Steen

AntwerpenDe stad Antwerpen laat een lichtontwerp voor Het Steen opmaken. De verlichting moet in de eerste plaats het beschermde monument in de schijnwerpers plaatsen en de architectuur tot haar recht laten komen. 

 1. Antwerpse Night Marathon opent hoopvol de inschrijvingen: “Starten in de avondzon, finishen in de duisternis”
  Antwerpen

  Antwerpse Night Marathon opent hoopvol de inschrij­vin­gen: “Starten in de avondzon, finishen in de duisternis”

  Port of Antwerp Night Marathon, het vorig jaar vanwege het coronavirus afgelaste nieuwe loopevenement in Antwerpen, heeft de inschrijvingen geopend voor de eerste editie die nu zou moeten plaatsvinden op 11 september 2021. De organisatoren hopen dat de coronacrisis ditmaal niet meer in de weg zal staan. “Ik kijk er alvast ontzettend naar uit om zelf deel te nemen”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA).
 2. PVDA protesteert in zwembroek tegen verhoging van Antwerpse sporttarieven: “Alsof clubs het in deze tijden al niet moeilijk genoeg hebben”
  Antwerpen

  PVDA protes­teert in zwembroek tegen verhoging van Antwerpse sporttarie­ven: “Alsof clubs het in deze tijden al niet moeilijk genoeg hebben”

  In zwembroek voerde PVDA-districtsraadslid Kristof Vissers vanmiddag actie aan zwembad Wezenberg. Reden voor de protestactie? De prijsstijgingen voor het gebruik van sporthallen en zwembaden die volgende week op de agenda van de Antwerpse gemeenteraad staan. In coronatijden de prijzen voor sportbeoefening verhogen, is volgens Vissers ‘not done’. Ook acteur en korfbaltrainer Ben Rottiers pleit voor meer betaalbare sportinfrastructuur. “De tarieven waren na 10 jaar aan vervanging toe, maar zullen nog altijd democratisch zijn", klinkt het bij de stad.
 3. Antwerpse gouverneur start participatief overleg over oostelijke verbinding van Haventracé
  Antwerpen

  Antwerpse gouverneur start participa­tief overleg over oostelijke verbinding van Haventracé

  Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx heeft dinsdag het startschot gegeven voor participatief overleg rond het complex project ‘Oostelijke Verbinding’, een onderdeel van het Haventracé dat in het kader van het Toekomstverbond de Antwerpse mobiliteitsknoop mee moet helpen aanpakken. Er zal onder meer worden onderzocht hoe de bijkomende weginfrastructuur kan worden geïntegreerd met spoor- en tramlijnen, leidingstraten en fietsnetwerken.
 1. Vader en dochter zijn twee van de 500.000 Belgen die lijden aan zeldzame ziekte: “Dokter zei me dat ik blind ging worden. Ik was zeker dat hij zich zou vergissen”
  Antwerpen

  Vader en dochter zijn twee van de 500.000 Belgen die lijden aan zeldzame ziekte: “Dokter zei me dat ik blind ging worden. Ik was zeker dat hij zich zou vergissen”

  Op 28 februari is het de Internationale Zeldzame Ziektendag en daarom lanceert RaDiOrg, de Belgische koepelvereniging voor mensen met een zeldzame ziekte, de #notaunicorn-campagne. Op die manier willen ze deze ziektes én de mensen die eraan lijden onder de aandacht brengen. In België lijden maar liefst 500.000 mensen aan een zeldzame aandoening. Onder hen ook vader Sven en dochter Oa. Sven werd blind door een oogziekte, Oa heeft een mentale en motorische ontwikkelingsachterstand als gevolg van een genetische fout.
 2. Proefvaart met schip van meer dan 15,5 meter diepgang gepland in Antwerpse haven
  Antwerpen

  Proefvaart met schip van meer dan 15,5 meter diepgang gepland in Antwerpse haven

  In de haven van Antwerpen vindt dit weekend een eerste proefvaart plaats om na te gaan of schepen met een diepgang van meer dan 15,5 meter op dagelijkse basis de haven kunnen aandoen. Dat meldt de Beroepsvereniging van Loodsen (BvL), die naar eigen zeggen zelf het initiatief nam. In het Deurganckdok wordt alvast de MSC Regulus verwacht, een containerreus van 366 meter lang maar vooral ook met een diepgang van 15,7 meter.
 1. In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken
  Play

  In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken

 2. Domburgse ondernemers slaan alarm: wij moeten open!
  Play

  Domburgse onderne­mers slaan alarm: wij moeten open!