Het vernieuwde deel Scheldekaaien, tussen Sint-Andries en het Zuid (ter hoogte van Scheldestraat-Namenstraat), ging in het voorjaar al open.
Volledig scherm
Het vernieuwde deel Scheldekaaien, tussen Sint-Andries en het Zuid (ter hoogte van Scheldestraat-Namenstraat), ging in het voorjaar al open. © Benoit De Freine

Stad Antwerpen krijgt volledige beheer van Scheldekaaien in handen

De stad Antwerpen wordt in de nabije toekomst de enige concessionaris van de Scheldekaaien en krijgt zo het volledige beheer van de Scheldekaaien in eigen handen. Vanaf Nieuw Zuid tot aan de Kattendijksluis kan de stad zelf de publieke ontsluiting van de Scheldekaaien bepalen. Dat is vastgelegd in een principieel afsprakenkader tussen de stad Antwerpen en het Havenbedrijf.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kamal Kharmach leefde dankzij geboorte van dochtertje dit jaar op een roze wolk: “Voor de job van ‘ouder’ zou ik ontslagen worden”
    PREMIUM

    Kamal Kharmach leefde dankzij geboorte van dochtertje dit jaar op een roze wolk: “Voor de job van ‘ouder’ zou ik ontslagen worden”

    Wie dit jaar een eindejaarsconference wilde schrijven, had héél wat stof tot inspiratie na een jaar dat ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaat. Of misschien net niét, want 2020 werd voornamelijk gedomineerd door een allesoverheersend virus. Kamal Kharmach waagde zich eraan en keert dit jaar terug met zijn tweede eindejaarconference: ‘Mag ik even? 2020'. Een perfecte aanleiding om het eens met hem te hebben over de eerste avondklok sinds de Tweede Wereldoorlog, granatengooiers en Operatie Nachtwacht, en het grootste lichtpunt in de duisternis: zijn dochtertje.