Volledig scherm
Zoë Buelens en haar oma Madeleine. © RV

SOS HLN. Zoë (20) wil grootste wens van oma (79) inwilligen: “Zou zo schoon zijn als ze haar halfzus na 50 jaar kan leren kennen”

Bijna vijftig jaar lang heeft ze haar halfzus Pascale niet gezien. Madeleine van den Bossche (79) verloor toen ze 32 jaar was haar halfzusje uit het oog, dan nog een baby van geen jaar oud. Die vertrok met haar moeder naar Parijs. Kleindochter Zoë Buelens (20) wil de twee nog één keer samenbrengen. “Het zou zó schoon zijn als ze elkaar na 50 jaar eindelijk leren kennen.”

Haar oproep werd al meer dan 3.000 keer gedeeld op sociale media, maar de gouden tip kreeg kleindochter Zoë nog niet. “Op een avond sprak ik met mijn oma over familie. Ze vertelde me dat ze een halfzus had, Pascale, iets waar ik twintig jaar lang geen idee van had”, vertelt Zoë. “Dat vond ik raar. Je familie wil je toch kennen. Mijn oma Madeleine zei dat ze dat ook wel wilde, maar dat ze schrik had dat haar halfzus niet wist wie ze was. Maar het is nu of nooit, mijn oma wordt 80 jaar en heel veel tijd is er dus niet meer. Elke dag vraagt ze of er al nieuws is, of ik al een berichtje gekregen heb met informatie over Pascale.”

Quote

Ik heb ook al heel wat Pascales Boulanger een bericht gestuurd, maar vaak kreeg ik geen antwoord. Een speld in een hooiberg dus

Zoë

Café Safier in Deurne

De vader van Madeleine en Pascale, Edmond van den Bossche, begon in de jaren ’70 een nieuwe relatie met de Franse Marie-Rose Boulanger. Madeleine was toen 32 jaar en had al vier kinderen. Ze baatte café Safier in de Sterckshoflei in Deurne-Zuid uit en was daarnaast huismoeder. “Een goede band had mijn grootmoeder niet met haar vader, het contact tussen die twee was verwaterd, en ze hoorde dan ook al die jaren niet hoe het met haar halfzus ging of wat ervan geworden was. Ze weet alleen dat Pascale in Deurne geboren is en als baby samen met haar moeder Marie-Rose Boulanger vertrokken is. Haar vader, Edmond, ging niet mee. Of Pascale de naam van den Bossche hield of ook als Boulanger door het leven gaat, weten we ook niet. Ze moet nu ongeveer 45 jaar oud zijn. Woont ze nog in Parijs? En wat is er van haar leven geworden? Hoe ziet ze er vandaag uit? Lééft ze zelfs nog? We hebben heel veel vragen.”

Zoë twijfelde na het gesprek met oma Madeleine geen seconde en lanceerde een oproep op sociale media. “Op Facebook is mijn oproep al 2.000 keer gedeeld, op Twitter ook al zo’n 1.000 keer. Ik heb ook al heel wat Pascales Boulanger een bericht gestuurd, maar vaak kreeg ik geen antwoord. Een speld in een hooiberg dus. Toch zou het zó schoon zijn als mijn oma en haar halfzus elkaar na vijftig jaar leren kennen.”

Wie tips heeft voor Zoë en haar oma, kan onze redactie een mailtje sturen via jan.aelberts@dpgmedia.be. 

Volledig scherm
Zoë Buelens. © Gregory Van Gansen / Photo News
Volledig scherm
Zoë Buelens en haar oma Madeleine. © RV
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 2. Fotograaf Stephan Vanfleteren houdt overzichtstentoonstelling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”
  PREMIUM

  Fotograaf Stephan Vanflete­ren houdt overzichts­ten­toon­stel­ling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.