Volledig scherm
De familie Smilkstein uit Edegem zijn sofahosts. Ari, Kayleigh, Sean, Joshua, Tonia zijn klaar om gasten te ontvangen in hun zetel. © Benoit De Freine

Sofahost: kies een sofa en test hem uit bij eerdere kopers thuis

Wie online een nieuwe sofa koopt, wil meestal ook eerst testen of hij lekker zit. Via de website sofahost.be kan je een sofa kopen door eerst langs te gaan bij eerdere kopers om de zetel te testen. Het idee komt van Bru Textiles, een Antwerps bedrijf in meubeltextiel.

De sofa’s van sofahost.be vind je niet in een showroom, enkel op een website en bij mensen thuis. “We hebben een uniek hostingsysteem opgezet. Daarbij kunnen mensen die al een sofa bij ons hebben gekocht zich volledig vrijblijvend aanmelden op onze lijst van ‘sofahosts’”, zegt Koen Van Mol van Sofahost. “Als er een potentiële koper zich aandient bij ons, verwijzen wij hen door naar een van onze hosts waar ze de sofa kunnen testen. We matchen ook tussen koper en host, zo laten we grote gezinnen langsgaan bij andere gezinnen en alleenstaande dames bij een alleenstaande dame. Eerlijker kan niet: je test eerst uitgebreid de sofa in een echte woonkamer, je krijgt oprechte feedback van eerdere kopers en maakt daarna een weloverwogen aankoopbeslissing. Als je beslist om een sofa te kopen, krijgt de host 10 procent van het aankoopbedrag. Als jij als koper de unieke promotiecode van de host doorgeeft, krijg je zelf ook een korting van 100 euro op de sofa. Hosts beslissen zelf hoeveel reclame ze voor ons product maken en hoe vaak ze ingaan op de vraag om een bezoek van nieuwe klanten.”

Doordat Sofahost.be geen showroom heeft en ze dankzij de mond-aan-mond-reclame ook bespaart op haar marketingbudget, blijven de prijzen relatief laag. Een éénzit heb je voor 550 euro, een driezit met twee chaise longues kost 1.975 euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rock Around The Serviceflats: PVDA danst voor betaalbare serviceflats in Sint-Andrieswijk

  Rock Around The Service­flats: PVDA danst voor betaalbare service­flats in Sint-An­drieswijk

  Betaalbare serviceflats voor iedereen én geen extra kosten voor bewoners bij een verhuis: de Antwerpse PVDA kleedde die eis dit weekend in met een ‘Rock Around the Serviceflats’ in de Sint-Andrieswijk. Aan het plein Oever gaat het Antwerps Zorgbedrijf 47 serviceflats renoveren, om er 37 over te houden. De marxistische partij is bezorgd over de verhuis van de bewoners en wil met een petitie naar de gemeenteraad.
 2. Taxichauffeur stopt vandalen

  Taxichauf­feur stopt vandalen

  Een taxibestuurder riep dit weekend de politie erbij omdat hij aan de Paardenmarkt achter een aantal jongeren zat die de spiegels van verschillende wagens beschadigd hadden. Ze zouden wild tekeer zijn gegaan en de spiegels met de voeten afgestampt hebben. Ze gooiden ook vuilnisbakken op de grond en beschadigden enkele openbare steps. Aan de hand van de beschrijvingen konden de aangestuurde patrouilles en het prostitutieteam dat bijstand leverde enkele verdachten gevat worden. De drie jongeren werden in het Schipperskwartier tegengehouden worden. Het juiste aantal benadeelden moet nog in kaart gebracht worden. Wie schade opliep, kan online of via de Blauwe Lijn een afspraak maken met de politie om aangifte te doen.
 3. ‘t Is lente in de Zoo: fruittaart voor jarig brilbeertje Tinka, gorillababy Thandie vertedert bezoekers

  ‘t Is lente in de Zoo: fruittaart voor jarig brilbeer­tje Tinka, gorillaba­by Thandie vertedert bezoekers

  Ik zag twee beren... De Antwerpse Zoo beleeft vroege topdagen, dus werd het dit weekend behoorlijk druk. Ook de dieren doen hun voordeel met het fraaie weer. Neem nu de brilberen. De verzorgers verrasten de kleine Tinka, dit weekend precies 1 jaar oud, met een ‘fruittaart’. Dat pakte enigszins anders uit. Tinka zette stevig de tanden in de kartonnen doos en leek niet geïnteresseerd in al het lekkers. Een buitenkans voor Tinka’s mama Zamora, die er niet kon aan weerstaan.