Volledig scherm
De 46-jarige Ferdinand P. lag toevallig te slapen aan de fruitterminal van BNFW. © RV

‘Snorder’ die taxi speelde voor drugsuithalers, mag gevangenis verlaten

De 46-jarige Nederlander Ferdinand P. komt er vanaf met twee jaar cel met uitstel. Dat is een serieuze meevaller want de openbare aanklager had vijf jaar cel gevorderd. De Nederlander klust bij als snorder en had rond nieuwjaar twee mannen vanuit Rotterdam naar Antwerpen gebracht om ‘iets’ uit een container te halen.

Ferdinand P. en de twee andere mannen waren in de nacht van 2 op 3 januari opgepakt door de scheepvaartpolitie. Zij hingen rond aan de bananenterminal op kaai 184-199. De terminal is berucht als invoerplaats van ladingen cocaïne uit Zuid-Amerika. De twee mannen hadden een rugzak vol met werktuig en kniptangen bij. Ferdinand P. zat in zijn auto te wachten. 

De procureur vond het plaatje duidelijk. De drie mannen waren op zoek naar een lading cocaïne en vorderde vijf jaar cel tegen elk van hen. 

Vooral Ferdinand P. uit Rotterdam verzette zich hevig tegen die strafeis.  “Drugs uithalen? Ik ben een snorder, kijk maar op mijn Facebookpagina. Een snorder is iemand die met zijn privé-wagen taxiritten uitvoert. Ik had gewoon twee mannen naar Antwerpen gebracht. Wist ik veel wat zij daar kwamen doen?” 

De rechters hadden wel oren naar zijn verweer. Hij kreeg twee jaar cel met uitstel, de voorhechtenis van 7 maanden niet meegerekend. Dezelfde straf kregen ook de twee andere verdachten. Dat betekent dat het drietal onmiddellijk de gevangenis mag verlaten. Tenzij de procureur beroep aantekent tegen deze lichte straf.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Baby Bee na tien jaar radiostilte weer aan de knoppen op Oldskool Belgium: “Uit nostalgie en voor de heropleving van house uit de jaren negentig”
  PREMIUM

  Baby Bee na tien jaar radiostil­te weer aan de knoppen op Oldskool Belgium: “Uit nostalgie en voor de herople­ving van house uit de jaren negentig”

  Het feestconcept Oldskool Belgium duikt vrijdag alweer in de platenkoffers van 35 jaar house-geschiedenis in Café Capital in het Antwerpse Stadspark. Achter de knoppen staat Baby Bee, de halve trouwboek van Smos, die samen hun carrière begonnen in de vroege jaren negentig en deel uitmaakten van de kleine groep deejays die pionierden in de Belgische housemuziekscene. “Ik heb het dj-leven volledig achter me gelaten en hou mijn identiteit dan ook liever geheim.”
 2. RECENSIE. Dim Dining: een culinaire ontdekkingstocht
  PREMIUM

  RECENSIE. Dim Dining: een culinaire ontdek­kings­tocht

  In november kreeg Dim Dining de titel ‘Aziaat van het jaar’ en meteen een 15/20 in de Gault&Millau, en dat is absoluut niet overdreven. Het duo Simon van Dun (in de keuken) en Jonas Kellens (in de zaal) zorgt in het exclusieve restaurant op de Vrijdagmarkt voor eigenzinnige Aziatische gerechten met topproducten, en een fantastische bediening. Bij Dim Dining geef je iets meer uit dan in het modale restaurant, maar je krijgt er een ervaring voor in de plaats. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.
 3. Drugsverkoop vanuit pand opgerold

  Drugsver­koop vanuit pand opgerold

  Het wijkondersteuningsteam West van de lokale politie zag vrijdag een man zoekend over de Paardenmarkt wandelen. De inspecteurs vermoedden dat de man op zoek was naar drugs en volgden hem. In de De Pretstraat ging de man een woning binnen. Een paar tellen later verliet hij het pand opnieuw. Aangezien de politie vermoedde dat er net drugs aangekocht werd, controleerde de inspecteurs de man. Ondertussen zagen ze nog een vermoedelijke klant bij het pand aankomen. Ze kochten beiden bij een andere verkoper. In het onderzoek werden drie huiszoekingen verricht. De politie vond verdovende middelen, geld en mobiele telefoons. Vier personen werden gearresteerd. Twee van hen zijn voor de onderzoeksrechter geleid.
 1. Dealer verstopt drugs in mond bij politiecontrole

  Dealer verstopt drugs in mond bij politiecon­tro­le

  De lokale politie merkten vrijdagavond een man op in de Offerandestraat. Hij stond duidelijk op iemand te wachten. De politie besloot de man even in de gaten te houden. Al snel maakte die contact met een andere man, die hoofdschuddend vertrok. De twee werden gecontroleerd. De eerste verklaarde dat hij drugs wilde kopen. Maar de verkoper wilde er niet op ingaan. De tweede man, de vermoedelijke verkoper, had drie gebruikershoeveelheden cannabis in zijn mond. Hij had ook een som geld op zak. De verkoper bleek illegaal in het land te zijn. Aangezien hij eerder al eens werd gearresteerd, kon de politie deze keer zijn verblijfplaats snel achterhalen. Bij een huiszoeking vond de politie een weegschaal, verpakkingsmateriaal en een kleine hoeveelheid cannabis.