Illustratie: De transmigranten werden in de volgestouwde laadruimtes van vrachtwagens gestopt. Soms wisten ze niet eens zeker of de bewuste vrachtwagens wel onderweg waren naar het Verenigd Koninkrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie: De transmigranten werden in de volgestouwde laadruimtes van vrachtwagens gestopt. Soms wisten ze niet eens zeker of de bewuste vrachtwagens wel onderweg waren naar het Verenigd Koninkrijk. © © Marc De Roeck

Smokkelaars die 91 transmigranten in vrachtwagens naar het VK stopten, riskeren tot 10 jaar cel: “Bij velen van hen ging het geld op aan drank, drugs of prostituees.”

Antwerpen8 verdachten, van Irakese, Syrische en Britse afkomst, stonden vandaag terecht omdat zij minstens 91 transmigranten via de laadruimtes van vrachtwagens naar het Verenigd Koninkrijk zouden hebben gesmokkeld. Dat gebeurde soms met geweld en kostte de slachtoffers tot 10.000 euro of Britse Pond. Het OM was niet mals voor hen en vorderde celstraffen tot 10 jaar en boetes tot boven het miljoen. “Ze hebben willens en wetens de levens van de slachtoffers in gevaar gebracht.”