Medeauteur Bart De Clerck kijkt geamuseerd toe, terwijl Bart Vercruyssen meer vertelt over de gerechten in 'Smaken van de Haven'.
Volledig scherm
Medeauteur Bart De Clerck kijkt geamuseerd toe, terwijl Bart Vercruyssen meer vertelt over de gerechten in 'Smaken van de Haven'. © Tessa Kraan

‘Smaken van de haven’, met 50 recepten uit 25 landen: “Alles moest eenvoudig te bereiden zijn”

AntwerpenMaatjes met speksaus uit Duitsland, artisjokken op zijn Romeins of koekjes à la Máxima uit Argentinië? In ‘Smaken van de Haven’ nemen auteurs Bart De Clerck en Björn Verhoeven je mee op een culinaire trip naar het thuisland van 25 mensen. Allemaal werken ze in de Antwerpse haven. Kok en receptenbedenker Bart Vercruyssen stelt gerust: “We hebben het bewust eenvoudig gehouden. Soms heb je maar drie ingrediënten nodig.”

  1. Zes mensen aangehouden na 13 huiszoekingen: Kopstuk ‘Flash’ organiseerde drugsmokkel vanuit de cel
    Antwerpen

    Zes mensen aangehou­den na 13 huiszoekin­gen: Kopstuk ‘Flash’ organiseer­de drugsmok­kel vanuit de cel

    De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft donderdag en vandaag in totaal 13 gecoördineerde huiszoekingen gedaan in de brede omgeving van Antwerpen. Die kaderden in het onderzoek naar de activiteiten van de 34-jarige Yannick ‘Flash' W., die momenteel in de gevangenis van Antwerpen zit. Klaarblijkelijk stuurde hij zijn medeverdachten aan met behulp van een binnengesmokkelde gsm.