Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Politiezone Antwerpen

Sluikstorters en loslopende honden: politieacties in Deurne en Merksem

Deurne/MerksemInspecteurs van de regio’s Deurne en Merksem voerden gisteren acties uit tegen verschillende vormen van overlast. Tijdens die acties werden hoofdzakelijk sluikstorters aangepakt, maar ook iemand die door rood reed en enkele eigenaars van loslopende honden kregen boetes te verwerken. 

 1. “Eerste lading cocaïne gooiden criminelen recht in mijn armen”: drugsspeurder Paul Claeys gaat na 50 jaar (bijna) met pensioen
  PREMIUM
  Antwerpen/Lokeren

  “Eerste lading cocaïne gooiden criminelen recht in mijn armen”: drugsspeur­der Paul Claeys gaat na 50 jaar (bijna) met pensioen

  Bij de federale politie is Paul Claeys (67) een unicum. Niemand heeft meer dienstjaren op de teller dan hij. Hij begint deze maand aan zijn vijftigste dienstjaar bij de federale gerechtelijke politie (FGP), waarvan meer dan twintig jaar bij de drugsbrigade in Antwerpen. “Toen ik als jonge rijkswachter bij de havenbrigade begon, lag er niemand wakker van drugs.”
 2. Tweede editie van Open Huizen herdenkt slachtoffers van Tweede Wereldoorlog
  Antwerpen

  Tweede editie van Open Huizen herdenkt slachtof­fers van Tweede Wereldoor­log

  In Antwerpen vindt op zaterdag 8 en zondag 9 oktober de tweede editie van Open Huizen plaats. Dat zijn kleinschalige herdenkingen voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, als onderdeel van het langlopende project Antwerpen Herdenkt. Vertellers, bezoekers en bewoners delen pakkende verhalen over stadgenoten op bijzondere locaties waar zij woonden en werkten. Iedereen is welkom om mee te herdenken, luisteren en praten.