Volledig scherm
archiefbeeld © epa

Slechte dag voor drugsdealers: 273 kg cocaïne, goed voor 14 miljoen euro, onderschept in haven

In de haven heeft de douane vorige week 273 kilogram cocaïne kunnen onderscheppen. De drugs zaten verstopt in een container van een schip uit Suriname. De in beslag genomen cocaïne heeft een straatwaarde van bijna veertien miljoen euro.

Vorige week woensdag is een partij cocaïne van 273 kilogram onderschept in de haven van Antwerpen. “De inbeslagname is het resultaat van een risicoanalyse door de douanediensten”, klinkt het bij het parket van Antwerpen. “De drugs zaten verstopt in een container van een schip dat vanuit Suriname kwam en aanmeerde aan Kaai 212. Er is een onderzoek gestart.”

273 kilogram cocaïne is op de zwarte markt bijna veertien miljoen euro waard.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Housing project YUST experimenteert met gezonde boslucht middenin stad

    Housing project YUST experimen­teert met gezonde boslucht middenin stad

    In het voorjaar van 2019 opende YUST de deuren in Antwerpen. Het atypische flexible housing project combineert restaurant, privé-kamers, hostel én lofts voor een langer verblijf in één stijlvol pand. YUST slaat nu als eerste residentieel pand in Europa de handen in elkaar met Belgische innovator TakeAir voor een optimale luchtkwaliteit. Overnachten in YUST zou op die manier nét zo gezond als een nachtje kamperen in een bos.
  2. Antwerpse gemeenteraad keurt eigen ‘loonsopslag’ goed: zitpenningen stijgen met 42 procent

    Antwerpse gemeente­raad keurt eigen ‘loonsop­slag’ goed: zitpennin­gen stijgen met 42 procent

    De Antwerpse gemeenteraad heeft maandagavond de verhoging van de zitpenningen goedgekeurd. Zowel de meerderheid (N-VA, sp.a en Open vld) als Vlaams Belang stemden voor. Per zitting krijgen de gemeenteraadsleden vanaf nu 213 euro in plaats van 150 euro, een verhoging van 42 procent. “Gegraai”, zegt de oppositie. “Niet meer dan een indexering", volgens de meerderheid en Vlaams Belang.