Volledig scherm
archiefbeeld © epa

Slechte dag voor drugsdealers: 273 kg cocaïne, goed voor 14 miljoen euro, onderschept in haven

In de haven heeft de douane vorige week 273 kilogram cocaïne kunnen onderscheppen. De drugs zaten verstopt in een container van een schip uit Suriname. De in beslag genomen cocaïne heeft een straatwaarde van bijna veertien miljoen euro.

Vorige week woensdag is een partij cocaïne van 273 kilogram onderschept in de haven van Antwerpen. “De inbeslagname is het resultaat van een risicoanalyse door de douanediensten”, klinkt het bij het parket van Antwerpen. “De drugs zaten verstopt in een container van een schip dat vanuit Suriname kwam en aanmeerde aan Kaai 212. Er is een onderzoek gestart.”

273 kilogram cocaïne is op de zwarte markt bijna veertien miljoen euro waard.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toch geen daad van vandalisme: verdwenen straatnaamborden ‘Jodenstraat’ verwijderd voor gevelrenovatie

    Toch geen daad van vandalisme: verdwenen straatnaam­bor­den ‘Joden­straat’ verwijderd voor gevelreno­va­tie

    De verwijderde straatnaamboorden van de Jodenstraat aan de Wapper zijn dan toch geen daad van vandalisme. Meer dan waarschijnlijk werden de bordjes onlangs verwijderd toen de gevel werd gerenoveerd. “Het verdwijnen van de bordjes is me al in het najaar van 2018 opgevallen, ik heb toen onmiddellijk de diensten gevraagd dit te onderzoeken. Ik ben blij dat hier geen misverstand over kan groeien en dat de straatnaambordjes netjes weer terughangen”, vertelt districtsschepen Straatbeeld Samuel Markowitz. Sinds deze middag zijn de naamborden opnieuw aan de gevel bevestigd.
  2. Jongeman (19) op elektrische step lichtgewond na knal tegen wagen

    Jongeman (19) op elektri­sche step lichtge­wond na knal tegen wagen

    In de Abdijstraat op het Kiel vond donderdagavond een aanrijding plaats tussen een auto en een negentienjarige man op een elektrische step. De man op de step reed richting Sint-Bernardsesteenweg. Ter hoogte van het kruispunt met de Zandvlietstraat botste hij op een wagen die in de richting van de De Bosschaertstraat reed. De 74-jarige bestuurder van de wagen had voorrang van rechts en had de man op de step niet opgemerkt, omdat deze aan de linkerkant van de rijbaan reed. Deze ging er verkeerdelijk van uit dat hij zich op een voorrangsweg bevond. De wagen was stevig geblutst maar wel nog rijvaardig, de step was helemaal kapot. De jongeman raakte slechts lichtgewond bij de aanrijding.