Volledig scherm
archiefbeeld © epa

Slechte dag voor drugsdealers: 273 kg cocaïne, goed voor 14 miljoen euro, onderschept in haven

In de haven heeft de douane vorige week 273 kilogram cocaïne kunnen onderscheppen. De drugs zaten verstopt in een container van een schip uit Suriname. De in beslag genomen cocaïne heeft een straatwaarde van bijna veertien miljoen euro.

Vorige week woensdag is een partij cocaïne van 273 kilogram onderschept in de haven van Antwerpen. “De inbeslagname is het resultaat van een risicoanalyse door de douanediensten”, klinkt het bij het parket van Antwerpen. “De drugs zaten verstopt in een container van een schip dat vanuit Suriname kwam en aanmeerde aan Kaai 212. Er is een onderzoek gestart.”

273 kilogram cocaïne is op de zwarte markt bijna veertien miljoen euro waard.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Minderjarige straatovervaller en twee kompanen gepakt

    Minderjari­ge straatover­val­ler en twee kompanen gepakt

    In de afgelopen nacht werd een man van 22 jaar overvallen aan de Sint-Jacobsmarkt. Een aantal personen zouden het slachtoffer eerst aangesproken hebben met de vraag of ze een sigaret konden krijgen. Al snel vroegen ze zijn geld, mobiele telefoon en portefeuille. Eerst weigerde de man dat waarop de daders begonnen te schoppen en te slaan. Het slachtoffer wilde verdere escalatie vermijden en gaf uiteindelijk wat geld aan zijn belagers. Die sloegen op de vlucht in de richting van het Theaterplein. Er werden meteen een aantal politiepatrouilles ter plaatse gestuurd. Bij nazicht in de omgeving konden drie verdachten, onder wie een minderjarige, gevonden worden. Ze werden overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan.