Nicolae Ivanov met zijn vrouw / Mihail Balan.
Volledig scherm
Nicolae Ivanov met zijn vrouw / Mihail Balan. © rv

Slachtoffers Nieuw Zuid van Moldavische afkomst worden vrijdag gerepatrieerd

ANTWERPENDe twee dodelijke slachtoffers met Moldavische roots, Nicolae Ivanov (38) en Mihail Balan (29), worden vrijdag gerepatrieerd. Nicolae laat een vrouw en drie kinderen achter. Mihail was nog maar net getrouwd en had zijn kindje verloren nog voor de geboorte. Zondag volgt er een herdenkingsmis.

 1. Misnoegde bewoners Linkeroever geven petitie af op stadhuis: “Buslijn 36 moet opnieuw volwaardig traject rijden met álle haltes”
  Antwerpen

  Misnoegde bewoners Linkeroe­ver geven petitie af op stadhuis: “Buslijn 36 moet opnieuw volwaardig traject rijden met álle haltes”

  Meer dan duizend bewoners van Linkeroever hebben een petitie ondertekend tegen de afbouw van buslijn 36. Die rijdt sinds 1 september niet meer naar de rechteroever. Een afvaardiging van de bewonersgroep HELO (Huurders Europark Linkeroever) en de Facebookgroep ‘Ge zijt van Linkeroever...’ trok maandag naar het stadhuis. Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) belooft de grieven door te spelen en bij De Lijn op tafel te kloppen.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’