Volledig scherm
Het jonge koppel werd opgepakt in hotel Le Sud op het Antwerpse Zuid. © BJS

Slachtoffer (19) van tienerpooier bevalt en laat baby achter in Antwerps ziekenhuis: “Kind is vermoedelijk blind en heeft zware hersenschade”

De 18-jarige Leonardo J. stond vorige woensdag  terecht voor de Antwerpse strafrechter. Hij riskeert vijf jaar cel voor de verkrachting van een 17-jarig meisje en voor het prostitueren van de 19-jarige  C. Leonardo ontkent alles en vraagt de vrijspraak. De avond na het proces beviel de 19-jarige C. Niemand wist dat zij zwanger was. Volgens begeleidster Saskia Van Nieuwenhove is de baby vermoedelijk blind, met zware hersenschade erbovenop.

De 19-jarige  C. was woensdag op het proces aanwezig, maar niet als ‘slachtoffer’.  Zij  gaf toe  dat zij zich prostitueerde. De inkomsten hield zij echter voor zichzelf. Af en toe gaf zij haar vriend Leonardo wel wat geld “uit liefde”. Het koppel verbleef meestal in een kamer van hotel Le Sud op het Antwerpse Zuid. Burgemeester De Wever heeft dat hotel tijdelijk gesloten. 

De avond na het proces meldde C. zich  met hevige buikpijn in een Antwerps ziekenhuis. Er volgde een spoedbevalling.  Iedereen schrok van het nieuws, want C. had aan niemand verteld dat zij zwanger was. Ook niet aan haar vriend Leonardo.  

Gevangenisbezoek

Een dag na de bevalling vertrok C. uit het ziekenhuis en liet haar baby achter. Het kindje heeft daardoor geen naam gekregen. De mama daagde niet op aan de gevangenis terwijl zij anders dagelijks op bezoek ging bij de aangehouden Leonardo.

Het Antwerpse parket is ingelicht over de achtergelaten baby en volgt de situatie  verder op. Het kindje zal minstens enkele weken in het ziekenhuis moeten blijven om aan te sterken. De rechter doet op 29 januari uitspraak in het proces tegen de vermeende tienerpooier Leonardo J. 

“Achtergelaten, nog voor je een naam hebt gekregen”
Voor Van Nieuwenhove is de maat intussen meer dan vol. “Daar lig je nu, vastgebonden omdat je te veel krijst van het afkicken”, luidt het op haar Facebookpagina.  “Veel te klein, vechtend om te leven. Die kleine polsjes met een doekje vastgebonden aan de hoek van het glazen kinderbedje. Aan de machine voor longrijping. Ik ben net naar huis gereden en heb gevloekt. Zwaar gevloekt. En onderweg heb ik ergens met mijn voeten tegen een muurtje gesjot.”

“Jouw mama werd gewaarschuwd. Ze moest naar het ziekenhuis voor de behandeling van gonorroe en herpes, maar dat deed ze niet. Ze zit in de greep van hardnekkige pooiers. Hoewel ze nog maar net bevallen is met een keizersnede en er slecht aan toe is, is ze weer gaan lopen. Ze liet jou achter, nog voor je een naam hebt gekregen.”

“Ontgoocheld in het systeem”
“Ik ben totaal niet boos op jouw mama. Ze werd in de prille puberteit slachtoffer van rotzakken en moest heel wat geweld slikken. Ik ben wél ontgoocheld in het systeem. Toen ze 18 jaar was, werd de deur opengezet. ‘Volwassen, neem nu maar uw verantwoordelijkheid’. En dat kan ze niet. Zoveel is duidelijk.”

“Daar lig je nu. Helemaal alleen. De sociale dienst en het verplegend personeel doen nu al het nodige om jouw helse pijn te verzachten. Laat jouw veel te prille leven een aanzet zijn om de sector terug bij elkaar te krijgen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gestolen nummerplaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Gestolen nummer­plaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Een interventiepatrouille van de politie merkte vrijdagavond in de omgeving van de Tweegezusterslaan een bromfietser op die moeite had om zijn tweewieler onder controle te houden. De patrouilleploeg kon de man tegenhouden en toen ze achter de documenten vroegen, bleek de bestuurder die niet bij te hebben. De nummerplaat op de bromfiets bleek bovendien gestolen te zijn. In de bak van de brommer werd nog een andere gestolen nummerplaat en een gestolen rijbewijs aangetroffen. Ook de brommer zelf bleek gestolen. De bestuurder had ook nog eens drugs op zak.
 2. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 3. Fotograaf Stephan Vanfleteren houdt overzichtstentoonstelling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”
  PREMIUM

  Fotograaf Stephan Vanflete­ren houdt overzichts­ten­toon­stel­ling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.