Timea Nemeth, trainster bij Skate Pro, voerde eerder ook al actie aan de kaaien: "Een totaalverbod kunnen we niet aanvaarden."
Volledig scherm
Timea Nemeth, trainster bij Skate Pro, voerde eerder ook al actie aan de kaaien: "Een totaalverbod kunnen we niet aanvaarden." © Bruno Bauwens

Skaters plannen protestactie tegen pestbeleid: “Totaalverbod op de kaaien kunnen we niet aanvaarden”

AntwerpenIn de nasleep van de recente aankondiging dat skaters vanaf oktober niet meer op de Scheldekaaien mogen vertoeven, plant de gemeenschap nu een protestactie. Vrijdag zullen skaters en sympathisanten tot de Scheldekaaien skaten. Plaats van de afspraak is het Theaterplein, dat ook aan strengere regels moet geloven. 

  1. Na cultuur voert ook sociale sector actie tijdens Antwerpse gemeenteraad: “De crèche mailde om mijn kind zoveel mogelijk thuis te houden”
    ANTWERPEN

    Na cultuur voert ook sociale sector actie tijdens Antwerpse gemeente­raad: “De crèche mailde om mijn kind zoveel mogelijk thuis te houden”

    Net zoals de gemeenteraad van oktober wordt ook die van november voorafgegaan door protesten. De actievoerende cultuurstudenten krijgen deze keer gezelschap van het sociaal middenveld, want ook op het kabinet van onderwijs- en jeugdschepen Jinnih Beels (Vooruit) wordt er bespaard. “Het stadsbestuur is rechtstreeks verantwoordelijk voor meer armoede in eigen stad.”