Timea Nemeth, trainster bij Skate Pro, voerde eerder ook al actie aan de kaaien: "Een totaalverbod kunnen we niet aanvaarden."
Volledig scherm
Timea Nemeth, trainster bij Skate Pro, voerde eerder ook al actie aan de kaaien: "Een totaalverbod kunnen we niet aanvaarden." © Bruno Bauwens

Skaters plannen protestactie tegen pestbeleid: “Totaalverbod op de kaaien kunnen we niet aanvaarden”

AntwerpenIn de nasleep van de recente aankondiging dat skaters vanaf oktober niet meer op de Scheldekaaien mogen vertoeven, plant de gemeenschap nu een protestactie. Vrijdag zullen skaters en sympathisanten tot de Scheldekaaien skaten. Plaats van de afspraak is het Theaterplein, dat ook aan strengere regels moet geloven. 

  1. Waarom er toch een assisenproces gestart is tegen de Antwerpse Syriëstrijder Hicham Chaib die al jaren spoorloos is
    PREMIUM
    Antwerpen/Deurne

    Waarom er toch een assisenpro­ces gestart is tegen de Antwerpse Syriëstrij­der Hicham Chaib die al jaren spoorloos is

    Geen advocaten, geen slachtoffer en geen dader. Het assisenproces tegen Syriëstrijder Hicham Chaib, dat dinsdag 26 oktober van start gaat, zal niet als een regulier proces de geschiedenisboeken in gaan. Donderdagmiddag werden alvast de 12 juryleden die over zijn daden zullen oordelen uitgeloot en ingezworen. Maar wie is, of was, Hicham Chaib eigenlijk? Waar is hij nu? En waarom wordt hij alsnog gerechtelijk vervolgd, ook al weten we niet eens zeker of hij nog wel leeft?