De laatste foto van Francis Weitz bij zijn arrestatie in Quebec in Canada.
Volledig scherm
PREMIUM
De laatste foto van Francis Weitz bij zijn arrestatie in Quebec in Canada. © rv

Sjoemelende diamantair moet slachtoffers ruim 3 miljoen dollar schadevergoeding betalen

AntwerpenFrancis Weitz, de 66-jarige Antwerpse diamantair, moet de slachtoffers van zijn oplichtingspraktijken ruim 3 miljoen Amerikaanse dollar betalen in schadevergoedingen. Dat besliste de Antwerpse correctionele rechtbank  donderdagochtend. Het ging om een burgerrechtelijk vonnis, want Weitz hoorde in februari al dat hij geen straf zou krijgen omdat de redelijke termijn overschreden was.

 1. Luc Van der Kelen over incidenten in kinderopvang: “Niet alles kan tegelijk, maar een regio met de ambities van Vlaanderen, moet veel beter kunnen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Luc Van der Kelen over incidenten in kinderop­vang: “Niet alles kan tegelijk, maar een regio met de ambities van Vlaanderen, moet veel beter kunnen”

  Geen maand gaat voorbij of er doet zich een incident voor in de kinderopvang. Hilde Crevits was een week minister van Welzijn en ze beval al een doorlichting van 54 crèches. Noem het gerust een voorbeeld van doortastend optreden. Crevits voelt problemen aan nog voor ze zich stellen, om een beroemde CVP’er te citeren. Ze is dan ook een raspolitica. Wouter Beke was meer ambtenaar. Een pietje juist. Hij voelde het niet aan.
 2. Workshops van Zaïna (34) laten kleine kunstenaar floreren: "Juridisch advies is er niet enkel voor grote artiesten”
  Antwerpen

  Workshops van Zaïna (34) laten kleine kunstenaar floreren: "Juridisch advies is er niet enkel voor grote artiesten”

  Kunstenaar en jurist: Zaïna De Beer (34) is het allebei, en ze combineert deze twee functies ook in haar eigen bedrijf Alpha Legal Creatives. Haar doel? De creatieve geest ondersteunen, zowel qua juridisch advies als qua branding. Op vrijdag 27 mei organiseert ze een gratis workshop voor creatieve ondernemers en artiesten die meer willen weten over hoe ze hun werk online kunnen beschermen. “Het doel is om de startende creatieveling de kans te geven om te floreren.”