Spreekbuis van de foorkramers Jean-François Vlasselaerts (links), burgemeester Bart De Wever (midden) en schepen voor Markten en Foren Peter Wouters (rechts) zijn opgelucht dat er met de wintereditie dan toch nog een Sinksenfoor komt in 2020.
Volledig scherm
Spreekbuis van de foorkramers Jean-François Vlasselaerts (links), burgemeester Bart De Wever (midden) en schepen voor Markten en Foren Peter Wouters (rechts) zijn opgelucht dat er met de wintereditie dan toch nog een Sinksenfoor komt in 2020. © Benoit De Freine

Sinksenfoor krijgt wintereditie: “Gelukkig wordt de jarenlange traditie van de foor niet onderbroken”

De Antwerpse Sinksenfoor gaat dit jaar dan toch nog door in de vorm van een wintereditie. Kermisfanaten kunnen zich van zaterdag 21 november tot zondag 13 december uitleven aan Spoor Oost in Borgerhout. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) is opgelucht dat het coronavirus de eeuwenoude traditie (voorlopig) niet onderbreekt. De Antwerpse foorkramer Patrick Dehoux (54) is euforisch. “Na zeven maanden zonder inkomen kijken we er vol spanning naar uit”, lacht hij.

 1. Contactopsporing in Antwerpen komt op dreef: “Arabisch en Berbers spreken helpt bij het overwinnen van wantrouwen”

  Contactop­spo­ring in Antwerpen komt op dreef: “Arabisch en Berbers spreken helpt bij het overwinnen van wantrouwen”

  De lokale contactopsporing van Antwerpen, begonnen als een initiatief van een huisarts uit Borgerhout en wat vrijwilligers, is op twee weken tijd uitgegroeid tot een semiprofessionele organisatie. Dat zegt gouverneur Cathy Berx. Stefaan Van der Borght van het Tropisch Instituut nam de leiding op zich. Zogenaamde field agents gaan op zoek naar de bron van de besmettingen. Zij worden vooral gerecruteerd uit de groepen die het hardst getroffen zijn.
 2. Kinderwens vzw opent Antwerpse afdeling: “Nog te weinig aandacht voor verdriet van mensen die geen kind kunnen krijgen”

  Kinderwens vzw opent Antwerpse afdeling: “Nog te weinig aandacht voor verdriet van mensen die geen kind kunnen krijgen”

  Naar aanleiding van moederdag - in Antwerpen op 15 augustus - lanceert Kinderwens vzw een nieuw Kinderwensteam dat zich in de provincie Antwerpen zal buigen over de vragen van Antwerpenaren met een kinderwens. Het team bestaat uit een psychologe, een seksuologe, een vroedvrouw en een diëtiste. “Ondanks alle goede bedoelingen en kaarsjes die gebrand worden, voel je je als wensouder soms heel eenzaam”, klinkt het.
 3. Antwerpse adviesraad niet te spreken over ‘paniekerige communicatie’ coronamaatregelen: “Geef horeca en winkels inspraak”

  Antwerpse adviesraad niet te spreken over ‘paniekeri­ge communica­tie’ coronamaat­re­ge­len: “Geef horeca en winkels inspraak”

  De Beleidsadviesraad, een adviesorgaan van de stad Antwerpen waarin het economische middenveld vertegenwoordigd is, is niet te spreken over de “paniekerige communicatie en een aanpak in fases of per zone” van de meest recente coronamaatregelen. Die hebben een grote impact op de retail en horeca, klinkt het, en zijn dus nefast voor ondernemers. De adviesraad wil in de toekomst betrokken worden bij het nemen van maatregelen.