Het poedertrankschip Gamma kan sinds kort zonder stuurman mineralen vervoeren.
Volledig scherm
Het poedertrankschip Gamma kan sinds kort zonder stuurman mineralen vervoeren. © Gitra

Semi-autonoom schip vaart zonder stuurman langs drukste kanalen en Antwerpse haven

AntwerpenDe Antwerpse binnenvaartrederijen Gitra en De Grave-Antverpia hebben een binnenvaartschip omgebouwd tot een semi-autonoom varend schip. Het poedertrankschip Gamma kan sinds kort zonder stuurman mineralen vervoeren via de drukste Vlaamse kanalen en doorkruist ook de haven van Antwerpen.

 1. Vijf jaar cel gevorderd voor IS-vrouw die in vluchtelingenkamp Al-Hol zit
  Antwerpen

  Vijf jaar cel gevorderd voor IS-vrouw die in vluchtelin­gen­kamp Al-Hol zit

  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft het verzet behandeld van IS-vrouw Sabah H., die in 2017 bij verstek veroordeeld werd tot vijf jaar cel voor haar deelname aan de activiteiten van Islamitische Staat (IS). De vrouw bevindt zich nog altijd in het vluchtelingenkamp Al-Hol. Ze spande samen met andere IS-vrouwen eerder al een gerechtelijke procedure aan om samen met hun kinderen gerepatrieerd te kunnen worden, maar ving bot bij het Brusselse hof van beroep.
 2. Eigenaar Pasta Bar met nog vijf anderen opgepakt in grootschalig onderzoek naar cocaïnehandel in Antwerpse haven
  Antwerpen

  Eigenaar Pasta Bar met nog vijf anderen opgepakt in grootscha­lig onderzoek naar cocaïnehan­del in Antwerpse haven

  Zes verdachten zijn deze week opgepakt in een gerechtelijk onderzoek naar cocaïnetransporten in de Antwerpse haven. Dat meldt het parket van Antwerpen in een persbericht. De organisator van de bende blijkt Ali O., bijgenaamd ‘Freaks’ te zijn. Hij is de eigenaar van de Pasta Bar aan de Turnhoutsebaan in Deurne, die in augustus vorig jaar beschoten werd. In een loods in Aartselaar werd tijdens een arrestatie 1.752 kg cocaïne aangetroffen.
 3. Walm van cannabis komt agenten tegemoet: politie wil rijbewijs intrekken... tot blijkt dat bestuurder er niet eens één heeft
  Antwerpen

  Walm van cannabis komt agenten tegemoet: politie wil rijbewijs intrekken... tot blijkt dat bestuurder er niet eens één heeft

  Het verkeersondersteuningsteam van de regio West had gisteren weer eens een productieve dag. Ze hielden een bestuurder tegen die geen geldig rijbewijs aan boord had terwijl zijn passagiers geen veiligheidsgordel droegen. En op de Britselei troffen ze een man aan die onder invloed was van verschillende soorten drugs en eveneens niet over een rijbewijs beschikte.
 4. Ontwerpteam dat Ringpark Zuid vorm zal geven is bekend
  Antwerpen

  Ontwerp­team dat Ringpark Zuid vorm zal geven is bekend

  Eind vorig jaar duidde de Vlaamse regering het ontwerpteam aan dat Ringpark Zuid in Antwerpen verder zal vormgeven. Dit park loopt van aan de Kennedytunnel, over het huidige op- en afrittencomplex Antwerpen-Zuid en de aansluiting op de A112, tot aan de Kolonel Silvertopstraat. Met de herinrichting van dit op- en afrittencomplex en de overkapping van de A112, ontstaan er nieuwe, groene verbindingen tussen de wijken het Kiel, Antwerpen-Zuid en Brederode.
 1. Melikan Kucam (N-VA) veroordeeld tot 8 jaar cel voor mensensmokkel en corruptie: “Politieke afrekening, berust op jaloezie”

  Melikan Kucam (N-VA) veroor­deeld tot 8 jaar cel voor mensensmok­kel en corruptie: “Politieke afrekening, berust op jaloezie”

  De Mechelse politicus Melikan Kucam (N-VA) wordt veroordeeld tot 8 jaar cel, met daarbovenop een boete van 696.000 euro. Ook zijn 23-jarige zoon Emanuël en vrouw Birsen Yaramis (41) kregen een gevangenisstraf. Melikan Kucam (46) had onder voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lijsten samengesteld van 246 christelijke vluchtelingen uit Syrië die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. Die vluchtelingen moesten volgens de rechter tussen 2.150 en 7.500 euro betalen voor zo’n plaatsje op de lijst, terwijl de procedure eigenlijk gratis was. Francken zegt in een reactie dat hij “een zware straf gepast” vindt. Tijdens het proces had Kucam beweerd dat ze “van een mug een olifant” maken.
 1. Volop sneeuwpret in Zeeland
  Play

  Volop sneeuwpret in Zeeland

 2. 'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk
  Play

  'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk