Volledig scherm
PREMIUM
Greep uit krantenartikels uit de jaren negentig over de moorden van Du Lion. © rv

Seksueel geweld, messteken, vuistslagen en wurging. De vier moorden die Du Lion bekende: “Na elke zaak was er geen spoor, geen motief, geen verdachte”

Seksueel geweld, brutale messteken en vuistslagen en wurgen met koorden, snoeren en snelbinders. Seriemoordenaar Stephaan De Lion had duidelijk een vaste modus operandus bij de vier moorden die hij pleegde tussen 1992 en 1997. We doken de archieven in waaruit blijkt dat de speurders na elke moord voor een raadsel stonden. “Geen sporen, geen motieven, geen verdachten.”

Hoeveel moorden Stephaan Du Lion (55) uit Deurne nu precies op zijn kerfstok heeft, kan op dit moment niet met zekerheid gezegd worden. Naast de vier moorden die hij bekende, kan hij ook in verband gebracht worden met twee verkrachtingen en verschillende feiten van fysiek (huishoudelijk) geweld. De speurders onderzoeken nu voor welke feiten Du Lion nog in aanmerking komt, onder andere de moorden op Tania Van Kerckhoven (17) en Daniëlle Girardin (34) in Berchem en Wilrijk in 1993. Wij doken de archieven in op zoek naar oude krantenartikels over de vier moorden die Du Lion wel met zekerheid heeft gepleegd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gestolen nummerplaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Gestolen nummer­plaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Een interventiepatrouille van de politie merkte vrijdagavond in de omgeving van de Tweegezusterslaan een bromfietser op die moeite had om zijn tweewieler onder controle te houden. De patrouilleploeg kon de man tegenhouden en toen ze achter de documenten vroegen, bleek de bestuurder die niet bij te hebben. De nummerplaat op de bromfiets bleek bovendien gestolen te zijn. In de bak van de brommer werd nog een andere gestolen nummerplaat en een gestolen rijbewijs aangetroffen. Ook de brommer zelf bleek gestolen. De bestuurder had ook nog eens drugs op zak.
 1. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 2. Acht maanden in kelder geleefd om te selecteren: Stephan Vanfleteren exposeert in Fotomuseum
  PREMIUM

  Acht maanden in kelder geleefd om te selecteren: Stephan Vanflete­ren exposeert in Fotomuseum

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.