Joris Jansen met zijn schoonmaakparel van YOKUU.
Volledig scherm
Joris Jansen met zijn schoonmaakparel van YOKUU. © YOKUU

Schoonmaken met bacteriën? Antwerpenaar lanceert ecologische schoonmaakparel

AntwerpenVolgens Joris Jansen (29), Antwerpenaar en oprichter van start-up YOKUU, zijn we onterecht aan een oorlog bezig tegen bacteriën. Met zijn schoonmaakparel op basis van goede bacteriën wil hij een positieve binnenhuisflora opbouwen waarbij slechte bacteriën (en dus ook vieze geurtjes) geen kans krijgen. “Met YOKUU willen we het hygiënemodel veranderen,” aldus Jansen. “We willen van poetsen met bacteriën het nieuwe normaal maken.”

 1. “Uw spijt? Daar heb ik niets aan!” Vrienden en familie vertellen vandaag over leven van Du Lion en zijn slachtoffers
  Antwerpen

  “Uw spijt? Daar heb ik niets aan!” Vrienden en familie vertellen vandaag over leven van Du Lion en zijn slachtof­fers

  Er is tijdens het assisenproces tegen Stephaan Du Lion (58) al veel verteld over zijn brute jeugd en zijn tirannieke vader. Op de vijfde dag van zijn assisenproces gaan we hopelijk meer te weten komen over zijn levensloop en hoe die mogelijk zijn gruwelijke daden in de hand hebben gewerkt. Ook zullen vrienden en familie van zijn vier slachtoffers komen getuigen over wie hun geliefde moeders, zussen, hartsvriendinnen en collega’s precies waren.
 2. Neonazi ontmaskerd als verdachte van steekpartij in 2011: DNA op bierblikje zorgt na 12 jaar voor doorbraak
  PREMIUM
  Antwerpen

  Neonazi ontmaskerd als verdachte van steekpar­tij in 2011: DNA op bierblikje zorgt na 12 jaar voor doorbraak

  Door DNA-stalen opnieuw te analyseren zijn de verdachten van een zinloze steekpartij uit 2011 alsnog geïdentificeerd. Maar volgens de raadkamer gaat het niet om een moordpoging en zijn de feiten dus verjaard. De verdachten lijken dus vrijuit te gaan. De Antwerpse procureur legt zich daar niet bij neer en vraagt de kamer van inbeschuldigingstelling om de feiten toch als poging moord te handhaven.