Sportschepen Peter Wouters (N-VA) stelde vorig jaar nog trots de nieuwe 'euromunt' ter ere van honderd jaar Olympische Spelen in Antwerpen voor. Alle afgelaste activiteiten rond dat bijzonder jubileum wil hij terug oppikken, te beginnen bij De Gouden Klas.
Volledig scherm
Sportschepen Peter Wouters (N-VA) stelde vorig jaar nog trots de nieuwe 'euromunt' ter ere van honderd jaar Olympische Spelen in Antwerpen voor. Alle afgelaste activiteiten rond dat bijzonder jubileum wil hij terug oppikken, te beginnen bij De Gouden Klas. © Klaas De Scheirder

Schoolkinderen in beweging gezet in het teken van honderd(eneen) jaar Olympische Spelen in Antwerpen

ANTWERPENDe activiteiten rond honderd jaar Olympische Spelen - die vorig jaar geannuleerd werden - gaan weer van start in Antwerpen. Als eerste initiatief wordt het scholenproject De Gouden Klas gelanceerd. Kleuters en lagere schoolkinderen worden in beweging gezet en leren spelenderwijs over de Spelen in 1920 in en rond de Koekenstad.

 1. Ook Antwerpse politie betrokken in zaak-El Kaouakibi: 40.000 euro betaald voor sociaal project
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Ook Antwerpse politie betrokken in zaak-El Kaouakibi: 40.000 euro betaald voor sociaal project

  Ook de Antwerpse politie is betrokken bij mogelijk dubieuze geldstromen van Sihame El Kaouakibi’s vele bedrijven en projecten. Voor een project om jongeren en politie dichter bij elkaar te brengen, betaalde de politie 40.000 euro aan WannaCatch van El Kaouakibi. Bizar genoeg is WannaCatch een reclamebureau en dus een opmerkelijke partner voor een sociaal project van de politie.
 1. Coronaregels? De ene houdt zich eraan, de ander niet meer
  Play

  Coronare­gels? De ene houdt zich eraan, de ander niet meer

 2. Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'
  Play

  Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'