De Waterbus botste die ochtend met zijn voorkant tegen de aanlegsteiger van Sint-Anneke op Linkeroever.
Volledig scherm
PREMIUM
De Waterbus botste die ochtend met zijn voorkant tegen de aanlegsteiger van Sint-Anneke op Linkeroever. © Kristof Pieters

Schipper Waterbus veroordeeld wegens onvoorzichtig varen: “Ongeval met 19 slachtoffers was vermijdbaar”

AntwerpenDe schipper van de Waterbus, Carlos S. (63) uit Mortsel, is veroordeeld tot één maand celstraf met uitstel wegens onvoorzichtig varen. De Waterbus botste op 9 december 2019 tegen de aanlegsteiger van Linkeroever. Negentien passagiers raakten gewond. 

 1. Luc Van der Kelen over de gebrekkige dienstverlening in ons land: “Komt u maar eens terug in september”
  PREMIUM

  Luc Van der Kelen over de gebrekkige dienstver­le­ning in ons land: “Komt u maar eens terug in september”

  In het digitale tijdperk wordt het de burger niet altijd gemakkelijk gemaakt. Volg even ons recente wedervaren met de bureaucratische diensten. Sinds corona ben ik niet meer bij mijn bankkantoor geweest. Niet dat ik zo’n frequente bezoeker was, maar dat de bank mij sindsdien niet eens meer had gecontacteerd, dat vind ik toch wel sterk. Ik begon mij af te vragen of de bank misschien verdwenen was, maar dat bleek niet het geval. Maar het had waar kunnen zijn.
  Antwerpen
 2. Vlaams parlement buigt zich over dubieuze erfenis aan KMSKA: “Dit schrikt andere privé-schenkers af, dat merken we nu al”
  PREMIUM

  Vlaams parlement buigt zich over dubieuze erfenis aan KMSKA: “Dit schrikt andere pri­vé-schen­kers af, dat merken we nu al”

  In de commissie cultuur van het Vlaams parlement vraagt men zich af of de erfenis van Gilberte ‘Gigi’ Ghesquière van 131 topwerken en nog eens 1,26 miljoen euro wel goed beheerd en besteed wordt door het Antwerps Museum voor Schone Kunsten (KMSKA). Na de commissie blijven er nog veel onduidelijkheden over, maar over één ding zijn alle partijen het eens: “Deze zaak is niet enkel een smet op het blazoen van KMSKA, maar zaait ook twijfel bij privé-bezitters om hun kunst nog te schenken aan publieke instellingen.”
  Antwerpen
 3. IN BEELD. Sinksenfoor opent onder stralend zonnetje: “Ik kijk hier al sinds november naar uit”
  PREMIUM

  IN BEELD. Sinksen­foor opent onder stralend zonnetje: “Ik kijk hier al sinds november naar uit”

  ‘I love Sinksenfoor’. In grote letters verwelkomt de grootste kermis van het land je vanaf vandaag, zaterdag 27 mei, op Spoor Oost in Borgerhout. De Sinksenfoor bracht tijdens deze eerste dag van het verlengde pinksterweekend meteen heel wat volk op de been, en daar zat het prachtige weer misschien ook wel voor iets tussen. Wij brachten de eerste dag van de Sinksenfoor mooi in beeld.
  Antwerpen