Eimert (48) viel dood neer op het De Coninckplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Eimert (48) viel dood neer op het De Coninckplein. © Patrick Lefelon

“Schiet dan, schiet dan!” En even later zien omwonenden hoe man (46) uit zijn auto strompelt en neerzijgt

AntwerpenDe man die maandagavond overleed op het De Coninckplein is de 46-jarige Eimert Wijnerman uit Lier. Geen onbekende voor het gerecht en dat geldt ook voor de 34-jarige Kurt V., die maandagavond kort na Eimerts dood werd gearresteerd voor een schietpartij in de Bredastraat. Hoe en of de twee incidenten met elkaar verband houden, wordt nog volop onderzocht, maar bewoners van de straat op de Antwerpse Dam werpen alvast hun licht op de kwestie. “Wat doen die biljetten van 50 euro op onze binnenplaats?”

  1. Dooprituelen in Antwerpen worden stelselmatig 'braver': “Er wordt minder alcohol gedronken en schachtenverkopen worden hervormd”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Doopritue­len in Antwerpen worden stelselma­tig 'braver': “Er wordt minder alcohol gedronken en schachten­ver­ko­pen worden hervormd”

    De dood van Sanda Dia in 2018, tijdens een studentendoop, zorgde voor een schokgolf door het land. Het imago van dooprituelen kreeg een serieuze deuk, waardoor eerstejaarsstudenten tegenwoordig steeds vaker twijfelen om zich te laten dopen. Unifac, de koepel van studentenverenigingen aan de UAntwerpen, merkt dat clubs daarop inspelen en dooprituelen inhoudelijk aanpassen. “Die evolutie zal zich nog verderzetten.”